Julklappar

Det närmar sig jul och inköp av julklappar görs. Vanligtvis brukar jag inte köpa julklappar men i år har jag handlat två, en till Brunte och en till mig själv. Brunte har redan fått sin julklapp medan min är på väg. Jag får ge mig till tåls ännu men sedan kommer det hem ett paket till mig. Jag är så förväntansfull, nästan som de små barnen med tindrande ögon på julaftonen. Om inte de små liven är rädda för tomten och helst vill springa och gömma sig, vill säga.

Brunte fick ett par läsglasögon och nu ser jag betydligt bättre i mörkret när vi färdas fram i landskapet. Det är ju mest mörkt nu när jag färdas från och till Saltgruvan. Det är som en helt ny värld öppnas när helljusen slås på.

brunte
Fina, nätta och runda är de, Bruntes läsglasögon

Annonser

9 reaktioner till “Julklappar”

 1. En gång i tiden har jag för mig att det var förbjudet med extraljus. Man fick inte bilen genom besiktningen med dem, helt enkelt. Har det blivit en ändring på det? Det är ju väldigt viktigt med bra belysning på bilen då det är så otroligt mörkt, både ”farand å kåmand”

  Gilla

  1. Det var det flera som också trodde men det är nog lagligt att ha vanliga extraljus på bilen. Det är den samlade ljusstyrkan i lux mätt som inte får överstiga ett visst värde har sakkunskapen berättat för mig.

   Gilla

 2. Hm, idag halkade min fot av kopplingspedalen när jag skulle starta min Vento i carporten. Framåt krasch! Nya läsglasögon behöver köpas in här också…

  Gilla

 3. Nej vi har löst det med att ta från vår andra bil som vi ska göra oss av med. Tack och lov. Det kostar nog som det gör med julen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.