Allehanda

Smeeester!

Äntligen semester och därtill hela fyra veckor! Det är år och dar sedan jag senst hade så lång sammanhängande semester. Det känns verkligen skönt att få koppla av så lång tid nu på sommaren. Verkligen koppla av och få njuta av sommaren utan att ha jobbet krypandes på om två veckor eller så.

Semestern började alldeles utmärkt. I Saltgruvan igår fredag fick jag en fin överraskning strax innan vi skulle gå hem. Mina närmaste jobbarkompisar kom smygandes med en presentkasse innehållandes en flaska konjak och en kamera till mig! Tänka sig alldeles då där. Jag blev alldeles paff. Konjaken kan användas som medicin vid högtidliga tillfällen men kameran!

Visserligen har jag senaste veckan pratat om att uppgradera min systemkamera men ändå, inte hade jag väntat det. Jag köpte i fjol höstas en ny Canon 6D med superbra objektiv men som så fick jag nys om att Canon snart kommer ut med en uppföljare som kallas 6D Mark II. En hel del förbättringar på den nya modellen och så har den vinklingsbar tryckskärm. Det om något har jag saknat på min 6D. Jag blev van att använda den vinklingsbara tryckskärmen på min Canon 650 och då främst vid videofilmning men också vid fotografering vid besvärliga vinklar. Jag blev helt enkelt tänd på en 6D Mark II.

Nåja, nu blev det ingen 6D Mark II utan en Fujifilm Quicksnap, en engångskamera med 27 bilder på filmen. Jodå, filmen skall framkallas på gammalt analogt vis. Jag blev verkligen lite rörd över denna udda kamera i den nu nästan totaldigitala fotovärlden. Vid 27 tillfällen skall jag fotografera och framkalla bilder på hederligt gammaldags sätt. Jag får välja mina motiv med omsorg och kanske någon gång i framtiden får ni se ett urval av de bilderna.

Varför fick jag så helt plötsligt en present av mina arbetskamrater? Därom kan ni gissa! Tids nog får ni veta.

På kvällen blev det sedan färd mot norr. Vi är ett gäng som i början på juli brukar samlas på Pörkenäs nära Jakobstad vid öppna havets rand. Vår främsta gemensamma nämnare är radio! Solig och fin kväll men ack så kylig. Jag kom att tänka på väderspåmannen som i våras spådde att sommaren skulle bli varm. Hittills har vi sett lite av den varan. Den mesta värmen finns alltså framför oss om vi skall tro honom. Det tackar vi för, för nu är det semester!


Stundars

 

Mitt senaste kap i min kameraflotta
Sol på Pörkenäsklippor i den sena kvällen
Plötsligt flög en paraflyer förbi en bit över stormande vågor
Låg nivå en stilla sommarkväll vid Pörkenäs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »