Allehanda

İSi, si, español!

Ikväll var det avslutning på spanska kursen som pågått hela vintern. Kaffe och kakor serverades och huvudtemat var Corpus Christi som firas 60 dagar efter påsk. En av många högtider i Spanien med processioner och utsmyckningar av diverse slag. Det speciella för Corpus Christi är blomsterutsmyckning på vissa gator.

Frågan är om jag idag inte förstår spanska minst lika bra som finska? Visst finns det passusar som jag inte hänger med i till fullo men så är det heller ingen nybörjarspanska vi håller på med. Och lite svårt skall det vara. Även skolväsendet fick sig ikväll en kort genomgång och det förstod jag bra. Jag tycker att jag gått framåt i vinter och att jag förstår mer och mer.

Hur skall jag under sommaren hålla fart i mina studier i spanska så att jag inte glömmer bort en hel hoper till hösten? Och helst också ta ett eller två steg framåt. Sommaren går fort och hux flux är det höst. Bara på några få månader kan man glömma bort en massa. Språk är färskvara. Hur göra för att bli modigare att prata på och hitta orden? Det är väl där som jag har största önskemålet. Bäst vore att åka till Spanien en månad eller två och där gå på daglig kurs. Det tror jag skulle göra susen. I år blir det knappast men kanske framledes? Vem vet? –  Någon som provat på kurs i spanska i Spanien?

Edit: för att ingen skall tro att jag är en baddare på spanska när jag jämför mina färdigheter i spanska med finska, eftersom jag bor i Finland, då vill jag påminna om att min finska är högt bristfällig.

2016-05-01 Västerö (10)-1
Ingen spansk playa direkt men sommaren är inte så dum här heller. Och alla fina vårkvällar som vi har nu! – Västerö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »