Livet på landet,  Upplevelser

Byadagen 2019

En årligt återkommande händelse är byadagen i början av juli. I år är det 30 år sedan byadagen började firas och detta uppmärksammades i tal av personer som varit aktiva i byarådet och kvinnoklubben, som var föregångare till byarådet.

Byarådet i Oxkangar är arrangör och programmakare, står för servering och korvgrillning samt ordnar musiken. I söndags gick den av stapeln, byadagen. Ganska mycket folk och vädret var oss nådiga.

Nytt för i år var den hoppborg för barnen som hyrts in. Mäkta populär av aktiviteten att döma. Vuxna och barn över 12 år fick kasta pil. Alla klarade sig helskinnade och två mästare korades, en dam och en herre. Musiken stod Jasmin Linde och Jonas Skeppar för. Fiol och gitarr, folkmusik i första hand. Och naturligtvis allsång som leddes av byarådets ordförande Per. Själv stod jag för bildknäppandet och en hop med bilder finns på byns Facebood-sida. Jag skapar en länk dit så behöver jag inte lusa ned bloggen med bilder.

Det blir inte så mycket mera i detta inlägg utan de 21 bilderna från Facebook får tala för sig själv. Jag hoppas att även de som inte har Facebook kan se dem. Om inte, skriv som kommentar.


Oxkangar Byadag 2019 – Bilder på Facebook

Nästan alla bilder jag hade gick åt till Facebook men denna finns inte med på Facebook.

 

2 kommentarer

 • annepauline

  Det verkar vara väldigt trevligt med Byadag. Tänk att ni haft det i 30 år! Hoppas det fortsätter i 30 år till. Minst!

  • Per

   Ja, det var det, trevligt och bra på alla sätt och vis.
   Vi får hoppas att fortsättning följer, återväxt finns trots att det inte är en så stor by.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »