Allehanda

En julhälsning till mina läsare

Som en grå filt ligger molntäcket över bygden denna julafton. Så har det varit en stor del av hösten. Snön lyser mest med sin frånvaro och halkan finns kvar på små sidovägar. Inte direkt någon julstämning ute i naturen men naturen tar inte hänsyn till oss människor som firar än det ena, än det andra.

Julkort har jag fått några. Ett var utan avsändare och stämplat i Malmö. Jag får gissa mig till vem jag tror det är. Ett annat från konstnären i samband med att jag fick tavlan. Det var en fin överraskning.

Dan före dan, det vill säga igår, kom så det sista julkortet i ensamt majestät och precis i tid. Det var från Annepauline som är en av mina flitigaste kommentatorer. Hon använde min nicaraguanska adress. Den fungerar än trots att det är juletid med massor av kort och brev som skall kors och tvärs. Tack Annepauline, det var ett fint kort!

På sociala medier duggar julhälsningar tätt och det blir en himla massa hallå och God Jul. Hur gör de som har tusentals vänner på FB? Svarar de alla personligt eller? Själv har jag för det mesta bara tryckt på gilla-knappen. Det får räcka. Här på bloggen, som är mera personlig och mitt lilla hjärtebarn, vill jag dock överräcka ett God Jul till alla läsare och ni som kommenterar. En liten men ändå rätt trogen skara om jag tolka informationen rätt från Google Analytics. (statistik som inte visar enskilda läsare eller personlig information)

God Jul och ha ett fridfullt firande!

God Jul önskar också katten bakom bästa julgardinen. Inte min utan sister Janes katt i Den lyckliga staden.

Naturligtvis vill jag också visa Annepaulines kort, precis som alla andra kort jag fått till huset bakom häcken. Så tycker jag ett julkort skall se ut. Både vinternatur och tomtenissar som är ute och  traskar. Jag föreställer mig att det är Lars och Brita Pålssons stuga ”I skuggan av Marsfället” från boken med samma namn.
Originalbild av Kjell E. Midthun

6 kommentarer

 • Erik Forsling

  God fortsättning P.J. Jag skriver mina postkort huller om buller, men är dålig på att skriva julkort, och påskkort, så du får hålla tillgodo med denna hälsning – här och nu. Och ledig är jag i två veckor. Det som är tråkigt med det senare är att det var näst sista dagen innan denna viloperiod som jag för första gången tog mod till mig att hälsa på Henne, där hon satt på en bänk – och hon log när hon hälsade tillbaka. Dagen efter, söndagen innan ledigheten, samtalade vi ensamma på en i övrigt öde busshållplats i Uppsala. Jag tar buss 10, hon tar buss 6. Hennes kom först. Det blev ett kort samtal, men något var planterat i mitt hjärta när jag såg henne kliva ombord och försvinna i den arla vintermorgonens mörker.

  Ibland är inte alltid ledighet av godo. Suck! Jag längtar redan efter de alltför tidiga tågresorna till mitt brandvaktsjobb i januari. Och busshållplatsen. Just nu lyssnar jag på julotta från Hemsjö kyrka i Alingsås kommun, utsänd av SR P1. Igår samtalade jag med kanadensarna via Skype, och Moa har jag tidigare talat med. Idag återstår att försöka få kontakt med den norske sonen i Stavanger och den charmerande unga Maren, hon med den obegripliga sörnorska dialekten. Men först får julottan klinga ut, en Jack Daniel’s sväljas och så en stund på sängen. Lev väl.

  • Per

   Tack, fortsättningen är lika grå idag som igår. Facklorna som jag tände igår eftermiddag lyste dock hela kvällen. Julmiddagen hos sister med familj var också prima!

   Henne med stor H låter lite som en förälskelse. Annat kan jag inte tolka din längtan till ”de alltför tidiga tågresorna till mitt brandvaktsjobb i januari. Och busshållplatsen”. Må lyckan stå dig bi!

   Fint att du kan hålla kontakten med din familj världen runt med moderna hjälpmedel. Skype är en välsignelse för många, inte minst för pensionärer. Själv använder jag sällan Skype, vet inte vart det for. I början var det intressant.

   Aha, det blev julotta för dig via radiomediet. Gott så! Jag läste för en stund sedan på FB om någon i Näsåker (hemmet för Urkult) som förargade sig över att kyrkklockorna i byn började klämta redan klockan 05 i morse trots att julottan var 07. Ha, ha jag kan tro att en och annan som gärna sovit lite längre blev störd i sin sköna sömn.
   Själv lyssnar jag idag mest på WMR. Alltid fin musik där. http://www.wmr.dk/

 • Erika

  God fortsättning. Här fick vi en vit jul, snön ligger ännu kvar. Träden är vita och vackra.
  Ett enastående fint julkort du fick. Boken ” I Marsfjällets skugga” så heter den jag inhandlade
  för ett antal månader sedan, ännu oläst, men det blir tid till det också. Julotta från
  Boda kyrka i Dalarna, vackert och stämningsfullt. Tycker vi alla behöver lite andlighet
  ibland. Jag skickar alltid julkort som jag skriver själv. Jag skickar inte sådant genom
  sociala medier, det ska var genom postgång. Hörde att portot ska upp till 11:- efter nyår
  ja ja, dyrt blir det men det är väl bara att följa med i strömmen. Det är inte länge sedan
  det blev 9:-. Julkort inhandlas via internet, gammaldags sådana. Ett antal julkort, samt
  frimärke på det… blev en nätt liten… 🙂 stor summa. Är bara jul en gång om året, kanske
  tur det också.

  • Per

   Tack det samma! Hoppas att du haft en fin jul och så verkar det. Snö fick vi också senaste natt och så mycket ljusare och trevligare det blev.
   Då har du en läsupplevelse framför dig! Få se vad du gillar boken?
   Julotta via TV eller radio, allt går även om man inte själv är på plats. Många år sedan jag bevistat en julotta irl.
   Jo, det kostar en hel del att skicka julkort. Både korten och portot. Många skickar också extra påkostade kort vilket fördyrar det ytterligare. Själv håller jag mig till de enkla korten.
   Julkort via Internet? Det vore något att prova. Jag får göra en sökning på nätet till nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »