Allehanda

Sanningar med modifikation

 1. Varje dag strör jag en näve blåbär över min morgongröt.
 2. Jag har varit nära att bli sprängd i luften
 3. Jag har hälsat på kungen och Silvia
 4. En gång drack jag upp spadet i en burk surströmming för att visa mig på styva linan
 5. Jag har blivit intervjuad i Svt Aktuellt
 6. Jag har åkt ambulans medan jag blödde som en gris
 7. En gång hånglade jag med trummisens fru i publiken medan han spelade på scen tillsammans med bandet
 8. Jag har en första april lyckats lura en kille att klättra upp i ett träd till ett fågelbo för att där kolla om det fanns silverskedar.
 9. Jag har vunnit 6000 euro på lotto
 10. Det första jag gör på morgonen är att jag kammar mig. Redan innan jag stiger upp ur sängen.

Ovanstående påståenden är mer eller mindre sanning förutom ett som är fullständig lögn. Vilket? – Det är ju första april så detta är en annorlunda variant att slira på sanningen.

Som sagt, nio påståenden är sanna eller delvis sanna, jag drar mig inte för att skarva något, medan ett har inget som helst med verkligheten att göra.

Något pris för första rätta gissningen? Jag hade gärna bjudit på lunch, när coronan är över naturligtvis, om vi träffas och du lyckas bevisa vem du är ifall du svarar anonymt. Så det är ett pris som hänger i luften men ändå fullt möjligt under rätta omständigheter.

”Sanningar med modifikation – del två” följer.

En gång åt jag upp 6 fastlagsbullar på raken!
Skoja, det skulle jag aldrig klara. En bonuslögn.

12 kommentarer

 • Erik Forsling

  Jag chansar på nr. 10; eller snarare håller jag på den. F.ö. har jag tidigare glömt komma med ett erkännande, rörande en tidigare kommentar. Det är helt enkelt jag som i stor utsträckning har missförstått glosan ”månne” under hela mitt liv.

  • Per

   En god gissning, svaret kommer i nästa inlägg.
   De språkliga piruetterna är alltid kul att diskutera.
   Månne kan också vara ett smeknamn.

 • annepauline

  Hahaa, så roligt! Jag har av och till under dagen grottat ner mig i att läsa om…du vet vad…så ditt inlägg var ett synnerligen välkommet och roligt avbrott. Vet du vad, jag tror att nummer 10 är en ren och skär lögn.
  Huvaligen för att äta sex fastlagsbullar på raken! Jag känner en kille som slog vad med ett gäng om att just äta en massa fastlagsbullar. Jag kommer inte ihåg hur många det var men han åt upp bullarna. En sak är säker: Han mådde inte bra sen. Och han åt aldrig mer fastlagsbullar efter det.

 • annepauline

  …jag kan grunna lite på hur mycket spad det är i en burk med surströmming. Nog är det en bra skvätt. Jag undrar om du skarvar någon deciliter där…och jag undrar verkligen hur det smakade. Men det måste hur som helst varit lättare än att äta sex fastlagsbullar.

  • Per

   Kanske som pikkaveeton? Alltså saltvatten, lök och smör uppvärmt. Ett vanligt tillbehör inte minst till nypotatis förr i världen. Vi får se, vi får se…

 • Wesber

  Pikkaveeton gör jag iordning till mig själv minst en gång i månaden, det är nami nami det. Mina söner älskade det när dom var små. Godnatt .

  • Per

   Enkelt men gott. Man kan säkert variera även detta. Jag brukar ibland förstärka med en skvätt ketschup.
   God Morgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »