Sommaren som aldrig kom…

… minns vi sommaren 2017. Visst, ljuset och det gröna kom men värmeböljan, en endaste liten en, vart blev den av? Knappt så det runnit en droppe svett i år. Simstranden vid Hellnäs har inte heller haft många besökare denna sommar.  Och alla myggen, var blev de av? Nåja, någon måtta får det vara med saknaden, mygg klarar vi oss utan. Eller borde vi tänka på småfåglarna och deras föda?

Sista söndagen i augusti tog jag mig en tur genom byn. Kameran med, naturligtvis. Tog bilder här och var, liksom för att dokumentera sommaren, det som finns kvar, ifall någon får för sig att det varit nio månader vinter och tre månader dåligt skidföre. Minnet kan ibland spela oss spratt. Då är det bra att ha bilder som bevis, en liten sommar hade vi i alla fall, vid närmare eftertanke.

Vi tittar på lite bilder i ett galleri!

0 reaktioner till “Sommaren som aldrig kom…”

  1. Vi har samma tankar här hos oss…men om jag ser tillbaka så hade vi några dagar i alla fall. Och förra veckan var lite plåster på såren – riktigt stilla och fin. Vinden har varit det värsta detta år.

    1. Visst har det förekommit fina dagar också. Det jag efterlyser är en liten värmebölja på +25 C eller mera åtminstone under några dagar, en vecka. Blåsigt har det också varit här.

  2. Inte en enda värmebölja här heller men rätt behagligt ändå förutom blåsten i början på juli.
    Vilka vackra bilder du tagit, skulle fungera ypperligt som vykort allihopa med en liten text på ”Hälsningar från Finland”.

    1. Tack för din uppskattning av bilderna! Förhoppningsvis kommer jag att bjuda på mera bilder längre fram i höst. Planer finns.

  3. Man kan väl säga att jag är glad att jag inte var i Finland denna sommar (kom tillbaka 9e augusti och det var förvisso ett par varma dagar då, men då var jag naturligtvis tokförkyld..) 🙂 Hoppas på bättre lycka nästa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *