Allehanda

Leta sten

Jag yrade omkring bland gravarna vid sockenkyrkan utan att finna den gravsten jag sökte.

Jag brukar varje sommar göra besök vid släktens olika gravar som finns i provinsen. Sådana släktingar som inte är de närmaste utan tidigare släktled. Jag tycker att det hör till att hedra även äldre släktingar med ett besök vid deras gravar, se att graven sköts och skänka en kanna vatten till blommorna. Men en grav med släktingar från mors sida har jag inte funnit, hur jag än letat. Även denna sommar gick jag bet. Nu får jag väl ta hjälp av någon moster.

Medan jag gick och letade slog det mig hur många människor vi skulle vara om alla fortsatt att leva. Kanske det ändå är bäst att naturen har sin gång även om det känns smärtsamt när en anhörig eller vän går bort.

Colettes grav fann jag i Paris men inte Gustavas som är så mycket närmare

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »