Allehanda

Sommarens litania

Sommaren är här!

Svalorna har startat sin bajskampanj mot stackars Brunte, kajorna skriker åt mig så fort jag visar näsan på gårdstunet, myggen står som spön i backen (nästan), vindrutan är full med insekter redan efter några kilometers körning, gräset växer som besatt och gräsklipparen måste köras minst en gång i veckan, buskarna skjuter fart och all grönska skymmer utsikten mot byn. Bönderna kör omkring med sina slamvagnar och förpestar luften, fästingarna lurar i gräset, färdiga till dödlig attack, åskan mullrar och hotar router och dator när en inte är hemma, glass skall ätas i stora lass och naturligtvis så dräller jag på finbyxorna, stinkande grillos ligger tung över bygden, irriterade getingar vänta på att få ge ett brännande stick, solen bländar nåt fruktansvärt sena kvällar vid färd västerut och alla svettiga motionscyklister som strävar hurtfriskt uppåt i backen påminner mig ständigt om att inte sitta här och lata mig. För att inte tala om alla semesterfirare som snart dyker upp och går där och latar sig i solskenet, till synes obekymrade om världens tillstånd, medan jag måste jobba största delen av sommaren.

Annars är sommaren precis så härlig, önskad och wunderbar som jag drömmer om när snöstormen piskar på väggen en kall och beckmörk januarinatt.

20160602_154927mod
Sommarens första glass avnjöts vid Hällnäs Grillkiosk härom dan. SIA:s glass Svea föll mig i smaken, gul och blå. Salig mor inte att förglömma som hette Svea.

2006-06-02 Villan (4)
Brudslöja över ungtall i junikväll, kallar jag denna bild.

 

2016-06-02 Nissus (2)
Nämen, titta, vem är där om inte stugägaren själv, strävandes med klipparen. 🙂

 

2016-06-02 Syren (1)
Den bästa tiden är mellan hägg och syren. Häggens blommor har snart gjort sitt, redan nu håller syrenen på att slå ut. Kan det bli mycket bättre än så?

0 kommentarer

 • Ulla Maria

  Bra inlägg att plocka fram när novembermörker och kyla råder så man förstår hur bra man har det. 🙂 Vad gäller bajsande djur är fåglarna någorlunda väldresserade här. Sambons traktor hade emellertid besök av en katt som bajsade på sätet. Katten kan skatta sig lycklig som hann försvinna innan det upptäcktes.

  Snygga, somriga bilder. Skrollade ner på sidan och blev förundrad innan jag såg handen och förstod vad den första bilden föreställde.

  Har Windows 10 och har nu testat lite i fotoprogrammet. Tack för tipsen! Ännu så länge har jag inte fått kläm på det men det lär komma regniga dagar när tid finnes att kunna utforska det vidare. Nu samlar jag istället på mig mer foton.

  • PJ

   Ja, djuren gör lite som de vill. Speciellt fåglarna. En kråka tar man inte där man satte den, än mindre en svala.

   Foto-programmet tycker jag mig uppskatta mer och mer. Enkelt men fixar ändå till en hel del och med lite träning kan man säkert förbättra bilderna avsevärt. Så regniga dagar vet du vad du skall göra. 🙂
   Här en av många videos på Tuben om hur man kan använda Foto för att redigera bilder.
   https://youtu.be/EJtYsi-CQ-I

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »