Språk/Språket

Så glad jag blev…

… när jag åter kom hem från spanskkursen ikväll och det fortfarande fanns så mycket glöd kvar i spisen att jag utan svårighet kunde fylla på med mera ved och strax började det brinna för fullt. Guld värd nu när det är kallt och vinter. Två timmar höll sig eld och glöd levande.

Vi har kul på våra träffar. Först kollas vädret runt om i Spanien med kommentarer. Även där finns det nu snö på sina ställen. Därefter blir det en stund kultur och traditioner från den spansktalande världen. Till sist koncentrerar vi oss på text, grammatik och övningsuppgifter. Ikväll fick vi redogöra för vår syn på vänskap, kärlek och idealpartnern. Inte helt lätt när jag knappt vet vad jag skall svara på svenska. På ”la media naranja” har jag dock alltid trott. En halv apelsin? Jo, så säger de på spanska när de menar att det finns en tvillingsjäl till varje människa någonstans därute.

högfors 5A
Här fronten på min Högfors 5A med spiselkrokar och det hela.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »