Så glad jag blev…

… när jag åter kom hem från spanskkursen ikväll och det fortfarande fanns så mycket glöd kvar i spisen att jag utan svårighet kunde fylla på med mera ved och strax började det brinna för fullt. Guld värd nu när det är kallt och vinter. Två timmar höll sig eld och glöd levande.

Vi har kul på våra träffar. Först kollas vädret runt om i Spanien med kommentarer. Även där finns det nu snö på sina ställen. Därefter blir det en stund kultur och traditioner från den spansktalande världen. Till sist koncentrerar vi oss på text, grammatik och övningsuppgifter. Ikväll fick vi redogöra för vår syn på vänskap, kärlek och idealpartnern. Inte helt lätt när jag knappt vet vad jag skall svara på svenska. På ”la media naranja” har jag dock alltid trott. En halv apelsin? Jo, så säger de på spanska när de menar att det finns en tvillingsjäl till varje människa någonstans därute.

högfors 5A
Här fronten på min Högfors 5A med spiselkrokar och det hela.

Annonser

5 reaktioner till “Så glad jag blev…”

    1. När du säger det så kom jag att tänka på Helljääni. Så brukade vi kalla dessa verktyg för spisens (hellons) skötsel.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.