Allehanda

Ett titta-tips

Senaste vecka presenterade SVT Västernorrland Veckans konsert på SVT Play vilket är en film från 2004 när Urkult firade 10-års jubileum. Filmen kan ses fram till den 30 juli på nätet. Själv fick jag förmånen att vara med och fira 20-årsjubiléet år 2014 vilket var en upplevelse men det ser inte ut att ha varit sämre tio år tidigare. Synd att jag inte redan då kände till denna festival. Så många år jag missat!

I denna film finns musik med bl.a. Stefan Sundström, Ranarim och Mari Boine. I Ranarim sjöng Åsa Bodén som är en Urkult-celebritet även i senare sammanhang. Hon kular också i denna film och berättar om hur den kringströvande boskapen nåddes med vidunderliga locktoner. Filmen förmedlar också något av den stämning som råder på festivalen som egentligen är en folkfest av stora mått. Det finns något för alla.

Bara som ett tips för den som är intresserad. (Obs! Ses bäst i helskärm!) 55 dagar kvar till årets Urkult. Juhuu!

Urkultskylt
Sådana skyltar finns det lite här och var på Urkult. Somliga för ren information, andra framför tankeväckande ordkonst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *