Allehanda

Oväntade gåvor

Denna vecka har varit framgångsrik. Jag har uträttat ett och annat, bland annat har jag påbörjat målningen av farstubron. Den som jag visade bild på i förra inlägget. Imorgon målar jag resten. I kväll for också fåren som jag haft på visit ett antal veckor tillbaka till hemsoporna där mera grönt bete väntar.

Jag har cyklat en hel del samt skannat in gamla bilder. Annars bara njutit av sommaren som visat sig från sin bästa sida. Inte för hett, lagom mycket sol och en och annan regnskur. Så som det skall vara för att alla skall vara nöjda. Jag slipper att svettas i onödan, bönderna är nöjda och de flesta återgår till arbetet efter en helt fantastisk juli. Jag tror att juli månad har varit en av de bästa på årtionden vad vädret beträffar.

I början av veckan vederfors jag av en oväntad gåva. Lokalproducerat från trakterna kring Umeå. Ett cidervin i elegant flaska från Brännland Iscider, kolasås från Geteriet Umeå samt choklad från Vintage Plantations. Jag har på känn att vid villaavslutningen (stugsisten) kommer dessa läckerheter att avnjutas i lämpligt sällskap. Ibland blir man överraskad och glad.

Som om denna ynnest inte vore nog rullad idag en suv-BMW in på gården och jag fick en blomma av en flicka från byn. Som uppskattning för att vi äldre män i by i våras fixade en lekstuga till barnen genom att vända en båt upp och ned. Nåja, jag var inte ensam om den blomman utan flera herrar i byn torde ha fått en likadan. Roligt att ens frivilliga arbete uppskattas, sådant föder mera! Vi är en så liten by att allt deltagande, på ett eller annat sätt, är värdefullt och bör uppmuntras.

Hur har din vecka varit? Något oväntat, något positivt, något mindre bra?

gåva

Här har vi veckans skörd: vin, choklad, kolasås och blomma. Vad mera kan man begära?
Tack Jakob och Eva samt ”alla barn i Oxkangar”!

Oxkangar

Oxkangar-brickan kom också till handa denna vecka. På den kan serveras diverse läckerheter eller den kan vara en påminnelse om en by som redan år 1443 nämndes i protokoll. 66730 är postnumret. Kan ni gissa vilket ord som är platsen för min vistelse?

En mugg från Wasaline finns också med på hyllan i biblioteket. Wasa Express är avbildat fartyg, snart ett minne blott.

souvenirer

Ytterligare en titt i min bokhylla. Jag är ingen fanatisk suvenirsamlare men ibland återfinns ett och annat i min bokhylla. Det är där jag lämpar av mina fynd som skall vara små till formatet, billiga och lätt transportabla.


Brännland Cider – hemsida
Vintage  Plantations – hemsida
Geteriet – Facebook

 

 

4 kommentarer

 • annepauline

  Så trevligt att få presenter helt oväntat! – Här ösregnar det idag och det är välkommet. Äntligen regn.
  Jag var ändå ut på en promenad och fick en huggorm nästan runt fötterna. Den ringlade över promenadvägen i ”mitt” naturreservat. Jag skulle ju ta en bild men hann inte ens få upp mobilen ur fickan innan ormen drog in i ett buskage. Jösses, så snabb den var!
  Undrar om inte din plats i Oxkangar heter Rävasskåne? Har du inte skrivit det i något inlägg eller har jag fel nu tro.
  Just det, den upp och ner vända båten. Skulle inte den få ett namn? Blev det något namn och vad heter den?

  Något förargligt för min del är att jag skickat efter en svart T shirt och fick en vit. Trött jag blir. Måste jag skicka tillbaka och jag avskyr att hålla på med sånt. Nåja, det får väl lov att gå men lite förargad blev jag. Jag ska ringa dem på måndag och säga att de får lov att skicka mig någon present som kompensation för mitt besvär, haha.

  • Per

   Visst är det! Presenter, små som stora, alla är välkomna. Kanske man också själv borde ge flera presenter? Det svåra är att hitta lämplig gåva. För mig är det ett problem.

   Oj, huggorm! I år har jag inte sett någon och det är jag tacksam för. Synd att du inte fick en bild men det är som vanligt, de bästa fototillfällena är försvinnande korta.

   Visst är det så, Rävasskåne där jag bor. Backen i väster där skogen tar vid men med utsikt mot byn.
   Jo båten kommer att få ett namn men kanske först nästa vår när förhoppningsvis båten/lekstugan får en omgång med målarpenseln. ”Hanski båten” enligt förslag och namnet på den som en gång i tiden byggde båten.

   Äsch, det var då förargligt. Svart i stället för vit. Vi får hoppas på en snitsig present som plåster på håret!

 • Designern

  Ser att du själv åxå skriver Rävasskåne med två s – jag blev själv lite förvånad då jag hämtade ut mina beställda brickor för några veckor sedan – trodde faktiskt att det var felstavat – har hela tiden trott att det stavades med ett s – alltså Rävaskåne. Vet du varifrån Rävasskåne kommer/betyder?

  • Per

   Jag har alltid skrivit med två S och så skall det också uttalas enligt mitt huvud.
   Räv är ju allom bekant och räv finns det här. Senast förrgår såg jag en rävunge på tomten. Fåren och de rävar som finns här har kommit sams genom åren så det är inget problem.
   På dialekt betyder ”skåånot” att något är skitigt eller smutsigt. Alltså Rävskit… haha… det låter inte så bra och inget jag annars flaggar med men när du frågar så svarar jag. En tolkning, det finns kanske fler?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »