Livet på landet

Doris!

Idag hade jag träff med en dam! Ser man på, inte varje dag man går ut på stan med en dam i koppel. Alltså en hunddam vid namn Doris. Jag brukar skoja och kalla henne Boris och då blänger hon förargat på mig. Tror jag, för jag ser knappt ögonen bakom de buskiga ögonbrynen. Fattar jag rätt är det en dvärgschnauzer på något år.

En trevlig liten hund med temperament men annars snäll och sällskaplig. Fast vid första hälsningen får jag alltid en rejäl utskällning så jag vet att hålla mig på mattan. Sedan kommer hon krypandes och vill gärna vara kompis. Vi tog idag en kortare promenad så att hon kunde utföra bestyren men sedan vill hon hem. Eller hem och hem, hon är på besök hos sister Jane någon dag och eftersom sister idag besökte kontoret för jobb fick jag rycka in som kortvarig hundvakt. Inte helt fel att ta en hundpromenad i det fina vårvintervädret.

Orsaken till sister Janes hundbesök är att hon i slutet av förra veckan blev mormor till ytterligare en gosse i släkten och därmed behövdes B&B för Doris. Alltså sister Jane som mormor. Och jag blev väl något som kan kallas gammel-morbror eller något sådant. Inte riktig morbror till barnet utan morbror till mamman. Ja, ni förstår trots att jag krånglar till det. Släkter komma och släkter gå.

Visst vore det trevligt med ett husdjur, en hund eller katt, men samtidigt så gäller det att hunden får motion, helst flera gånger om dagen i ur och skur. Och mitt i allt tillstöter problem och veterinären måste kontaktas för att inte tala om när jag skall på resa och behöver ordna passning. Kanske jag är lite för bekväm för att ha en hund? En katt vore då mera lämplig för mig men samtidigt bor jag nära landsvägen och jag är rädd att den blir överkörd innan den hunnit lära sig landsvägens hårda lag. För en katt skall vara både ute och inne, anser jag å det bestämdaste. Den skall kunna röra sig fritt.

Nej, något husdjur blir det nog inte för mig förutom ett och annat ovälkommet musbesök, som alltid slutar med döden för besökaren. Eller ekorrar klättrandes på husväggen, harar i gräset och rådjur på ängen. Med husdjur är det som med julgranen, jag ser det som kommer förbi och granar ser jag varje dag, jag behöver inte ha en inne någon vecka vid juletid. Och idag fick jag rå om Doris en stund, det räcker för mig. Och i morgon smyger kanske en räv på morgonstark skare förbi mitt gavelfönster?

Doris, hund

Vill ni se en stjärna, se på mig!
Lite slaskigt före på landsvägen och tyvärr har vägverket inte röjt bort snörkarmarna från vägen än så det rinner in vatten på vägbanan och fryser till om vartannat. Som tur var tyckte Doris inte att hon behövde rulla sig i den smutsiga snön.

4 kommentarer

 • annepauline

  Doris ser ut att vara ett trevligt sällskap. Rasen är pigg och alert och fordrar en hel del motion. Visst är hundar mysiga men som du skriver kräver de sin omsorg. Minst fyra rastningar per dag. Man kan inte bara stanna borta en hel dag utan att ha rastningen ombesörjd på något sätt. Ett bekymmer blir det om man ska åka bort en längre tid och inte kan ta med sig vovven. Dyrt blir det med veterinär om någon olycka eller sjukdom är framme. Man får ta det onda med allt det goda!
  Katter kan vara nog så trevligt sällskap men visst ska katter få vistas utomhus. Klättra i träd och jaga. Det finns ju de som går med katter i koppel, det är en riktig styggelse. Man riktigt ser hur katten skäms! Gå i koppel, som en hund, nää morr! Jag skulle gärna ha en katt men det är samma här, risken att bli påkörd. Plus att grannarna blir helt galna om någon katt råkar sätta sig med svansen i vädret i barnens sandlåda i lekparken…

  • Per

   Katter må vara fina och härliga som sällskapsdjur men grannar kan också ha åsikter om deras vistelse. Just detta med sandlådan är en vanlig grej för tvist. Jag hade en jobbarkompis som var helt rasande på grannens katt som hade den fräckheten att gå på hans bil och skada den fina lacken med klösmärken och spår. Där blev det uttalat dödsdom flera gånger.
   Som sagt, katter bör får ströva fritt och därför passar kanske inte katten så bra i stan. Samtidigt förstår jag de som har en innekatt, vad göra? Bäst är att bo på landsbygden, även för katten!

 • Wesber

  Näää du gör helt rätt, skaffa inga husdjur, vi har fyra katter men nog är man bunden av dom om vi ska resa bort båda två. Mina är gamla nu och har inte så många år kvar och sen blir det inte några fler djur i dethär huset, tomt kommer det att bli men jag slipper få fästingar på mig om somrarna, alltid något. En skön helg till er alla. Ha det.

  • Per

   Husdjur fordrar ansvar och diverse arrangemang något som kanske inte alla tänker på efter första tidens eufori med en ny familjemedlem. Egentligen borde man ta med sina husdjur på sina resor så att också de får se något annat… haha… Skämt å sido, Ann-Maj som tidigare bodde i ditt barndomshem tog med sig sin schäfer när hon en tid vistades i Frankrike. Flygbiljetten för hunden kostade mera än hennes egen biljett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »