Resor,  Upplevelser

Bilder från Österlen II

Det finns det många fler bilder från min resa att visa och jag kan naturligtvis inte undanhålla er åtminstone ett smakprov på vad jag upplevde förra söndagen på Österlen. Tvärtom vill jag gärna underhålla er kära bloggläsare med några av mina bästa bilder.

Håll till godo, vi tittar på några bilder till.

Bokskog Österlen

Ännu en bild från det naturens tempel som finns på Österlen under våren. Jag kunde lägga mig raklång i fjolårslöven och titta uppåt mot det skimrande gröna ljus som erbjuds under bokarnas hägn. Något jag inte gjorde men som jag efteråt kom på att jag borde ha gjort. Lätt att vara efterklok.

Kafé Kagan

I stället blev det besök på café Kagan på Kagarps boställe där det också finns en butik – Färg från förr – ”en byggnadsvårdsbutik – den tillåter dig förnimma hur livet var förr”. Verkligen intressant att strosa runt i butiken och titta på ett varierat utbud av varor. Jag köpte fina vykort och gångjärn.

Färg från förr

En synnerligen trevlig herre tog emot på kafé Kagan och jag har i efterhand fått veta att han heter Micke. Han trodde först att jag kom från Norge på grund av mitt språk men när han fick klart för sig att jag kom från Finland berättade han att han kunde lite finska: ”paperi on loppu” och två svärord. Alltid något!

Kafé Kagan

Vilken miljö på kafé Kagan för att ta en fikapaus! God morotskaka och te inmundigades till musik från 1930-talet. Här hade jag kunnat sitta länge och drömma mig bort till den tid som flytt även om jag inte var född då. Ett ställe att rekommendera!

Yangtorp

Nära kafé Kagan mitt ute i skogen finns Yangtorp. Yangtorp Sanctuary – ett 12.000 kvadratmeter stort tempel. När jag besökte platsen var det inte mycket folk i rörelse och stället var stängt men så var jag också ganska tidig på dagen. Här kan man kolla Buddaparken  eller ”delta i retreats och kurser med qigongträning, meditation och Kung Fu.”

Ett liknande tempel har jag träffat på i Fredrika, dock inte lita stort och påkostat. Det var mera ett mindre utomhustempel.

Vittskövle slott

Nästa besök var på Vittskövle slott. Så skall ett slott se ut med vallgrav och allt. I alla fall vatten omkring. Ta sig ombord torrskodd den som kan!
Stängt för besök men fina bilder fick jag.

Malteholms slott

Nästa slott att beundra från utsidan blev Maltesholms slott. Också det om kringflutet med vatten. Slott och kyrkor besöker jag gärna men ofta är de stängda för besök. De har karaktär och något historiskt att berätta. Länge sedan jag senast hört eller läst att någon döpt sitt gossebarn till Malte.

Maltesholm

En vacker park finns vid Malteholm slott.

Degeberga

Till sist något så banalt som ett gatukök i Degeberga. Folk var på söndag eftermiddag hungriga efter glass och hamburgare. En strid ström av kunder strömmade till. Själv tog jag en hamburger meal.

En verkligt trevlig provins att besöka: Österlen! Kanske inte konstigt att många konstnärer och kulturpersonligheter har sökt sig hit.


Färg från förr – hemsida. Kolla videon som finns på startsidan!

Yangtorp – hemsida

Vittskövle slott – hemsida

Maltesholm – hemsida

4 kommentarer

 • annepauline

  Sååå vackra bilder! Varenda bild kunde vara ett vykort. Synd bara att folk inte skickar vykort längre. Det verkar vara något som inte kommer tillbaka. Det är ju så mycket tråkigare med sms eller mail.
  Kafé Kagan verkar vara ett trevligt ställe. Vore nog något för mig att vandra runt i. Jag har exakt en sådan klocka på min köksvägg som är där i mitten på översta bilden tagen från Kagan.
  Ofta när man är någonstans och säger att man kommer från Finland så är det någon som ska ”briljera” med att de kan en mening och något svärord på finska. Det spelar ju ingen roll att man säger att man är finlandssvensk och kanske inte ens förstår vad deras finska mening betyder, haha.

  Jag har plockat liljekonvaljer idag igen. Nu har de slagit ut rejält så jag fick en stor bukett utan större ansträngning. Det verkar vara bara jag som plockar liljekonvaljer i de här trakterna.

  • Per

   Kul att du gillar bilderna! Vykorten jag köpte var med gammaldags motiv från landsbygden men inga skickade jag. Jag borde ha stillat mig en stund och sänt åtminstone något.
   En sådan klocka har jag också hemma i stugan. Två urtavlor.

   Liknande erfarenhet har jag också, ibland nästan lite svårt att förstå språkkunskaperna som presteras men det går kanske att tyda. Ibland kan man få höra ramsor som de blivit lurade att säga som inte alls är vad de tror vad det är.

   Vilken ynnest att få plocka liljekonvaljer i storstaden! Närmare midsommar skall jag också se om de inte hittas också här.

 • Wesber

  Såååå vackra foton. en plats jag aldrig besökt men kanske ska. Jag har aldrig varit till Skåne och Malmö faktiskt men fint ser det ut att vara där.

  • Per

   Tack, jag tycker också de blev lyckade. Bara svårt att välja vilka som fick plats i inlägget.
   Det talas ofta om cykelsemester på Gotland men jag är övertygad om att cykelsemester eller bara semester i Skåne är lika bra. Sätt Skåne på din bucketlista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »