Allehanda

Fina affärer

Ibland blir man glatt överraskad. Som idag. Dagen började dock inte lika bra eftersom kontorsstolen vid datorn gav upp med litet brak och sitsen blev helt sned. Väl använd stol skall sägas och den har varit belastad åtskilliga timmar och dagar. En begagnad kontorsstol för yrkesbruk.

Att sitta snett är inget att rekommendera så det blev en tur till provinshuvudstaden för att inköpa en ny kontorsstol. Dock ingen snurrfåtölj för proffs, de är svindyra. I stället hittade jag en stol för en rimlig penning, tyckte jag. 199 europenningar. Det viktiga var dock att stolen kändes bekväm att sitta i.

Framme vid kassan hivade jag fram betalkortet men blev konfunderad när summan 69,95 euro visades på skärmen. – ”Är detta rätt stol?” frågade jag och pekade på lådan. ”Den jag valde kostade 199 euro.”
Gossen på andra sidan disken bedyrade att så var fallet, affären körde med rabattkampanj och i mitt fall blev rabatten hela 64 %! Bara att tacka och ta emot, jag borde ha köpt två, för dessa billigare kontorsstolar har inte lång livslängd. Hoppas den håller åtminstone två år för den kommer att bli väl använd. – Det konstiga var att ute i affären såg jag ingen skylt med rabatt för denna stol, något som butiker inte brukar missa att visa.

Hemma satte jag i gång med att montera ihop stolen. Allt gick som smort – eller ”som på Strömsö” som vi säger i svensk-Finland – fram till sista skruven. Hur jag än bar mig åt passade inte skruven i hålet och trots att jag sade ett och annat styggord blev det inte bättre. Svetten började rinna i mina tappra försök att får till det sista. Det visade sig att passformen för skruvhålen i ena armstödet inte var bra. Omöjligt att montera men med borr och skruvdragare lyckades jag skava upp ett större hål och si då kunde även sista skruven i bygget passa in. Slutet gott, allting gott och speciellt med tanke på priset och rabatten känner jag mig väldigt nöd. 64 %!

För en vecka sedan köpte jag en figursåg till det fashionabla priset av 69,90 europenningar. Ingen batterisåg utan en med sladd. Ett känt märke, Bosch, borde tjäna mig för resten av livet. Jag gjorde ingen större research utan köpte den på ett av mina stamställen. Sågen fungerar bra och jag är nöjd med nyförvärvet. Ännu nöjdare blev jag när jag i en annan affärs såg samma såg med priset 99,90! Hmm, hur många procent hemåt blir det här?

Om en vecka (18.6) går Kvarkenfest av stapeln på Elisa Stadion i provinshuvudstaden för att fira 50 år av samarbete över Kvarken. Det är bland annat Kvarkenrådet som står bakom evenemanget. Något av en familjefest med Family fun och fina artister på scen, bland annat KAJ som är världsberömd i hela Österbotten. Själv skall jag koncentrera mig på Tove Styrke och Lisa Miskovsky. Även här kan jag påstå att jag gjort en bra affär eftersom jag har fribiljett. Gratis smakar gott! Visserligen är biljetten synnerligen förmånlig, vid förköp 5 euro och vid grindarna 10 euro. Hmm, här måste rabatten rimligen bli 100 %. Visserligen inga stora summor att tjäna men som en före detta arbetsgivare sade en gång i tiden: ”5 penni hit eller dit, men helst hit”

Har du gjort någon fin affär den senaste tiden? Smått eller stort. Kanske letat upp alla extra priser som finns med tanke på att matkassen blivit allt dyrare?

Malmö

Detta kalas i Malmö på senaste resan blev inte billigt, vill jag lova. Men räksmörgåsen var sagolikt god och så fick jag en 25 kronors förmånssedel från hotellet till Bishops Arms som låg vägg i vägg. Alltid något men rabattprocenten blev inte stor denna gång.


Kvarkenfest – programmet på deras hemsida

Family Fun and Kidz run – på utsidan Elisa stadion.

2 kommentarer

 • annepauline

  Några fina affärer har jag inte gjort på sistone. Men jag blev glatt överraskad på Guldfynd när jag blev akut köpsugen på ett par örhängen de hade i sitt skyltfönster. Dem måste jag köpa, bär eller brista! Speciellt billiga var de inte men döm om min förvåning när expediten sa att jag hade bonus hos dem på 264 kronor. Tadaa, köpet kändes genast mycket förmånligare så örhängena blev mina på studs.

  Pjasanlappan KAJ, längesen jag hört något om dem. De är ju så himla bra. De hade visst nånting på Vasa Teater?
  Håller de på och uppträder ”som vanligt”?

  • Per

   264 kr var bra mycket mera än mina 25 kr men gott så, du blev glad och nöjd.
   KAJ har kört en musikal på Wasa Teater ifjol och ännu denna vår. Stor framgång med Botnia Paradise som musikalen hette. Publikrekord, 27 500 besökare såg denna musikaliska underhållning. Dock inte jag. Det var ju delvis pandemin och allt trassel med restriktioner och rekommendationer.
   Vad de gör denna sommar vet jag inte men på lördag uppträder de på Kvarkenfest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.