Allehanda

Grodmördare på väg

Idag har svetten runnit. Varmt var det om man som jag suttit halva eftermiddagen bakom ratten. Jag hade oturen att pricka in sommarens varmaste dag när jag skulle besöka kusin Vitamin i Syd-Österbotten. Men kul hade vi ändå.

Vi besökte Lind´s kök och åt där en mycket god lunch. Maten smakade underbart, både kött och fisk. För att inte tala om tillbehören, grönsaker och frukt. Efterrätten var superb. Miljön är lite annorlunda. Restaurangen befinner sig nämligen i ett växthus. Granitgolv och med massor av växter. Träd med citron och apelsin, tomater växte nästan vid bordet. Omgiven av örter, blommor och plantor. Men rent och snyggt. Vita dukar på bordet och bekväma stolar. Jag kan verkligen rekommendera att besök. Hungriga behövde vi inte lämna det stället.

Vi besökte också ett annat ställe. Trivsamt och mystiskt.  Galleri Gottorp. Mitt i skogen med höga träd omkring fanns denna lilla samling gamla hus. Konst på väggarna och mystiska figurer här och där. Här fanns också Häxhuset och Pettsons stuga. Jag smög omkring och blev glad av all denna konst som fanns på väggarna. Så levande, färggrant och annorlunda. Jag köpte en barnbok, främst för bilderna. Texten får jag fördjupa mig i sedan. Men bilderna, rena konstverk i sig.

När jag äntligen kom hem såg jag att gräsmattan höll på att bli långhårig. Dags för en frisering. Svettigt var det men efter en timme var den åter redo för nästa regn. Värme och regn, då växer gräset som bara den. Lite synd tyckte jag om alla små grodor som dök upp och vips, fanns inte mer. Hur jag än bar mig åt så försvann ett antal in under gräsklipparen. Jag såg säkert 50 små grodor i gräsmattan. De var inte mycket större än en 2-euro, men grodor likväl. De har säkert kommit fram efter senaste regnet. Värmen har också gjort sitt till. Man kan undra hur många grodor jag inte såg men som fick stifta bekantskap med gräsklipparens blad. Jag kände mig som en massmördare med en helvetesmaskin som sökte alla små grodor som fanns på gården. Som straff fick jag en massa små flugor och insekter innanför skjortan. De bet och stack, knep och drack.

Små grodorna, små grodorna
är lustiga att se
ej öron, ej öron
ej svansar hava de

Åtminstone inte efter min framfart med gräsklipparen.


Dags för en tupplur mitt i konsten?
Dags för en tupplur mitt i konsten?0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »