Allehanda

Cykling och segling

Dagen inleddes sittandes på en stol. Vi väntade på en hop galningar som per cykel skulle avverka ett icke föraktligt antal kilometer, 67 eller 106. 10-nde Botnialoppet på cykel gick av stapeln. Svåger med kryckor var den som hejade mest på de tappra velocipedryttarna medan undertecknad skötte kameran.

De första som kom hade enbart tunnelseende vilket gjorde att de inte med minsta min uppmärksammade de friska heja-rop som hördes på backen. Fort-fort och ännu fortare gick pedalerna i backen. Tävling, tävling. I detta skeda av loppet kan man gott spara stämbanden.

Småningom kom de mera sansade deltagarna i loppet och man kunde nu höra både glada tillrop och ett och annat stön. De flesta verkade rätt pigga eftersom solen lyste med sin frånvaro. Motionärerna är utan tvekan favoriter på denna backe. De bjöd på både svett och humor. Några klagade på backarna i byn men själv upplever jag dem som små.

Det började komma regnstänk och rädd om frisyren sökte jag mig inomhus. Det var då nästa evenemang för dagen pockade på uppmärksamhet, Monäs-rodden.

Jag skall inte trötta med ett reportage om rodden och seglandet. Men där fanns en hamn, bryggor, båtar, marknad, soppkök och ponnyridning. Och naturligtvis en mängd allmogebåtar som väntade på start i det lite småregniga vädret. ”The Mamas” bjöd på rockmusik och laxsoppan skulle naturligtvis avnjutas.

Jag fann en plats i tältet när jag skulle äta laxsoppan. Lagom trångt. En mama med barnvagn anhöll hövligt om parkeringsplats vid mitt bord som jag medgav. Med reservation för att babyn inte skrek. Nejdå, ungen höll sig mestadels lugn och mamman var ovanligt frimodig och språksam. Familjen samlades och åt soppan med till synes välbehag.

Speakern underhöll och berättade bl.a. om sina äventyr på FB. Han hade haft svårt att registera sin fru som partner. Något som han fick skippa. Istället gav han en kram åt den kvinna som FB envisades med att utse som fru.

Dagen var lyckad och som avlutning fick jag motionera grannens hund. De var på bröllop och hundstackarn behövde en tur i byn.

I väntan på sjösättning

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »