Allehanda

Fisksoppa på One Drive

Igår annonserade jag att fisksoppa skulle stå på tisdagens meny. Så blir det också på onsdagen eftersom koket räcker till två dagar. Så god den är! Och nyttig! Och billig! Och snabblagad! På bara 20-25 minuter från att jag häller vattnet i kastrullen har jag en rykande varm fisksoppa på tallriken. Naturligtvis med tilltugg av knäckebröd och god ost.

Jag har för mig att jag tidigare i något inlägg haft med receptet men kunde ikväll inte hitta rätt datum. Då hade jag hänvisat dit. Istället testar jag en annan grej, nämligen att ladda upp receptet på min One Drive som Microsoft tillhandahåller och länka därifrån. Få se om det fungerar? Det blir spännande. Klicka här: Fisksoppa

Fungerar länken till One Drive ser jag gärna att åtminstone någon skriver en kommentar och bekräftar det.

Nu skall ni inte tro att detta blir någon matblogg, därtill är mitt intresse för matlagning för litet men när jag ändå har ett så bra matlagningskort i ärmen så tycker jag att jag kan dela med mig. Testa, jag tror inte ni blir besvikna!

fisksoppa
MUMS!

0 kommentarer

  • PJ

   Fint, då vet jag att detta fungerar för de flesta. Bara en som rapporterat negativt. Kan det bero på användande av annat operativsystem?

  • PJ

   Aj, det var illa. Andra som har samma problem? Jag fick ett meddelande via FB att länken fungerade. Tydligen inte för all då.

   Istället lägger jag in receptet i denna kommentar:

   Färgglad fisksoppa (3 portioner)

   5 dl vatten
   1 burk krossade tomater
   2 fiskbuljongtärningar
   1-2 vitlöksklyftor
   1 tsk socker
   en nypa citronpeppar
   300 gr Rainbow sejtärningar
   1 påse (200 gr) djupfrysta sopprötter
   1 dl djupfrysta ärter
   ½ dl skivade oliver
   (finhackad dill)

   Koka upp vatten och tomatkross i en kastull. Tillsätt fiskbuljongtärnigar, krossade vitlöksklyftor, kryddor, sejtärningar och sopprötter. Låt sjuda på svag värme i 10 min. Lägg till sist i ärterna samt de skivade oliverna samt låt soppan sjuda upp på nytt. Om du önskar kan du strö finhackad dill över soppan.

 • annepauline

  Tack för receptet, det låter gott. Jag gör nog, som nästan alltid med soppor, klickar i en sked creme fraiche. Jag tror det kommer att smaka extra gott även till denna soppa.

 • Ulla Maria

  Soppan ser ut att vara mustig och god. Jag fick fram receptet via länken innan jag såg att du skrivit den här ovan. Så nu bli det fisksoppa någon dag. Är själv inte särskilt road av matlagning men mycket förtjust i att äta så jag får ta det goda med det onda. Receptböcker eller matlagningsbloggar ids jag inte läsa så då är det bra när man får något recept på köpet så här.
  Smaklig måltid.

  • PJ

   Så bra att jag lade upp receptet på bloggen då. Så får du prova. Själv tycker jag också mycket mera om att äta än att laga mat. Hellre vackra bilder på mat än recept. 😉

  • PJ

   Ser god ut, din soppa. Det där med 2-3 msk hummerfond och 100 gram sugarsnaps verkar lite för svårt för mig. Vet inte ens var sugarsnaps är. Finns den i glasbutiken? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »