Allehanda

Me like

Jag har aldrig gillat pyramidspel och liknande. Nu har jag dock fått en utmaning av min niece som påminner om pyramidspel. Berätta sju saker om dig själv som andra inte vet, är utmaningen. Sedan skall jag utmana sju andra. Det struntar jag i.

Men jag skall i alla fall berätta om sju saker jag tycker om.

 1. Tidig sommarmorgon just som solen gått upp, gärna i skärgården.
 2. Den gröna färg andhanen har på sitt huvud.
 3. Vintergatan.
 4. Doften av nyslåttat gräs.
 5. Fläderblomsaft med iskuber i glaset  en varm sommardag.
 6. Dan Anderssons dikter, men också hans prosa.
 7. ”Valse Triste” av Sibelius.

Det blev en riktigt prydlig lista. För att bryta den något högtidliga stämningen kan jag berätta att jag också gillar fläskpannkaka, Caroline af Ugglas (främst hennes personlighet), att vissla falskt, att hojta i backen när eko finns, att sitta i frisörsstolen och bli fin i huvudet, att härma göken (när den hörs på sommaren), nya tv-serien ”Starke man”.

Och naturligtvis chorizo. Nu blir det kvällste och smörgås med chorizo som pålägg.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5Ls8-pk4IS4]

 

 

0 kommentarer

 • E

  1,3,4,7 yes, me like too. 5 har jag aldrig smakat, men det finns annat gott….som broccoli- och blomkålssoppa med bacon. :)) Trevlig lista, borde göra en egen någon gång…

  • Chorizo

   Då får jag utmana dig på en Me Like-lista! Fläderblomssaft skall de vara. Skrev fel i hastighetn. Soppan låter god som lätt måltid en sommardag. Hur skulle det vara med lite fläskpannkaka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »