Allehanda

Inte så tokigt, trots allt

Så är jag då långledig mitt i vintern. Först en vecka vintersemester och därefter blir det permittering, troligtvis 6 veckor. Det enda tråkiga med permittering av den längden är minskad inkomst men vaddå, det blir att suga lite på ramarna så nog går det också. Det gäller att ta vara på tiden och göra något vettigt och inte sova bort all tid. Att hitta något annat lönejobb under tiden är föga troligt. Egentligen är det ganska skönt att få lite långledigt.

Lite skogsarbete har jag planerat, brännved skall huggas, men först måste jag bli bättre i axeln. Problem fortfarande. Spanskan skall jag också ägna mig åt lite mera än vanligt och när det är kallt och snöoväder blir det till att läsa en del och skanna in gamla bilder. Jag har en hel del böcker på lager. En liten utflykt eller två är också inbokade men det blir bara över en weekend. Gissa vart! Vad mera kan man göra?

Snö har vi fått en hel del senaste dygnen så nu är det full vinter. Måtte bara sträng kyla hålla sig borta. Det är vackert i skogen med snötyngda träd och frostiga stammar. Jag tog en kortare prommis i skogen senaste söndag men långt plumsar man inte frivilligt när det är snö till knäna på sina ställen. Första bästa solskensdag med inte alltför många minusgrader ska jag ut i naturen, fast hela dagen. Först en runda med motorsågen och på eftermiddagen en kamerasafari. Eller tvärtom.

Sådana går mina tankegångar i början på februari. Och snart är det vår, inte alls långt dit!

vinterskog
Titta! Där ligger en rotvälta. Något att ta hand om. Namnet på öl- och vinbaren på Urkult hette förresten Rotvälta.
vinterskog_2
Mäktiga stammar sig resa mot skyn. Detta är inte alls långt från byn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »