Allehanda

Ut ur idet

Över en vecka utan inlägg på bloggen! Ups, har herrn kastat veven eller så har han tröttnat, kanske någon funderar? – Nejdå, bara en kort session i vårvinteridet.

Trött har jag varit, utan övriga förkylningssymptom. Knappt att jag orkat ta mig hem efter en dag i Saltgruvan. Vårtrötthet? Därtill har jag haft ont nu som då i vänster axeln och de senaste dagarna även i höger knä. Det jämnar ut sig. Vänster, höger, upp och ned.

Ikväll känner jag mig dock piggare efter en timmes siesta. Allt har inte varit trötthet utan även glädjestrån finns, låt mig berätta.

I måndagskväll skedde introduktion till bildbehandlingsprogrammet Lightroom på fotokursen. Programmet är mig inte främmande för jag köpte det redan i höstas och har använt det på alla bilder jag tycker är värda efterarbete. Bl.a. bilder här på bloggen. Men alltid lär man sig något nytt. Vi uppmanades också att vaska fram minst fem bilder för att ha något att välja bland till en kommande utställning i MI:s regi. Jag har ännu inte tagit tag i uppgiften men jag betraktar den som intressant och rolig. Svårigheten är att kunna välja ut 5-10 bilder som jag gillar och som också finner nåd inför lärare och övriga kursdeltagare. Jag har ju ett antal att välja bland. Någon bild här på bloggen som ni läsare vill tipsa om?

På Urkult-fronten har det glädjande nog hänt en hel del. Hela 25 grupper och artister är nu klara för sommarens festival och jag kan glädja mig åt att även detta år kommer det att finnas en mängd härlig musik att lyssna till och uppleva. Ytterligare fem band torde bokas in under våren. Få se om arrangörerna kommer att presentera något riktigt stort namn? Laleh står högst på min önskelista av de stora artristerna men hon uppträdde år 2012 så henne ser vi nog inte röken av. Tyvärr.

Av de tillsvidare 25 presenterade har jag tidigare sett och hört 5 band av vilka tre har uppträtt på Urkult. Men det finns också flera för mig okända som visade sig bli intressanta att åhöra. Det är det som är så spännande med Urkult: musik som man inte visste att man tyckte om. De flesta finns på min Spotifylista Urkult 2016. Kort presentation finns på Urkult musiksida. – Även deras aktivitetssida bjuder på intressanta inslag, inte minst för barnen. Det är inte bara musik som roar och lär på Urkult. Och mer lär väl komma?

Urkult betyder sommar och semester. I veckan fick jag också klartecken att jag får loss två veckor i samband med Urkult i början av augusti. Förutom festivalen så planerar jag att åka omkring i mellersta Norrland på en roadtrip. Inget bestämt ännu men det är hög tid att spana på kommande rutt, sevärdheter och upplevelser. Mannaminne, ett friluftsmuseum i Häggvik i Kramfors kommun, står högt på listan men också en sväng uppåt fjällen vore kul. Något ni kan tipsa om i Medelpad, Ångermanland, Jämtland, Västerbotten och södra Lappland? Jag kommer inte att köra så stor rutt men någonstans i dessa områden lär jag färdas på jakt efter det genuina, folkliga, naturscener och möten med människor. Alltid lika spännande och roligt att planera inför en resa/roadtrip.

2016-04-02 012-1
Ytterligare ett glädjeämne: de första späda blomsterstjälkarna har tittat fram.

Ett smakprov på något av vad som kan upplevas på Urkult 2016: Räfven!

[youtube=https://youtu.be/-efuL0CFwKU]

0 kommentarer

 • Ellen

  Du måste såklart komma tillbaka hit. Allting här är fint (jag är inte alls partisk ) finns hur mycket som helst att se

  • PJ

   Ja, jag vet. Finns med i planeringen. Inte minst dina fina bilder visar vilket vackert landskap du lever i. Att se björn i frihet vore en höjdpunkt i livet. Chansen är dock liten även om förutsättningarna är störst i dina hemtrakter. En skogsvandring i rätt miljö är en nödvändig skulle jag tro. Tilläggas bör att betraktandet sker på tryggt avstånd. 🙂

 • Ulla Maria

  Nu är jag ju långt ifrån sakkunnig vad gäller fotobedömning och tycker dessutom att samtliga bilder du lägger ut håller hög kvalitet och har något att komma med så det här med att tipsa om bilder känns svårt på många sätt. Likväl gillar jag att ta mig utmaningar så jag kollade lite på bloggen och hittade ett gäng med bilder som jag fastnat speciellt för:

  Vi börjar med en mörk…
  Utstikt med…
  2016-02-14

  Glashalt på vägen…
  2016-02-01

  Kanske ni orkar med…
  2016-01-24

  Solen tittade fram…
  2016-01-16

  På sådana vägar…
  2015-12-07

  Julgranar vid Hellnäs sund…
  2015-12-23

  Dimmigt och lite kusligt…
  2015-11-16

  Innan isen lägger sig
  2015-10-26

  Sedan kände jag att listan redan blivit väl lång.

  • PJ

   Vad glad jag blir att du gjort dig mödan att bläddra så långt tillbaka för att kolla bilder.Samtidigt inser jag att jag har en mängd fina bilder som gott och väl platsar i utställningen. Tack för ditt engagemang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »