Allehanda

Jag är utvald

Jag fick två brev igår. Det ena berättade att jag med lite tur kunde bli lycklig ägare till en hemmabioanläggning till ett värde av 700 europenningar. Sådant gillar jag. Det gällde bara att skrapa fram 4 jordglobar (som naturligtvis fanns) på garanti värdebeviset, fylla i en tävlingskupong med mitt namn och adress och sända alltihop i det portofria svarskuvertet för att få det Stora Välkomstpaketet som bl.a. innehöll en DVD-spelare, en hemlig gåva och 3 DVD-skivor om världens fantastiska resmål. Jodå, jag måste sedan köpa en fullpris-DVD-skiva  och sedan kom som på beställning en ny DVD-skiva var tredje vecka. Tänk vad enkelt, sa Korsnäsbon.

Endast för utvalda hushåll stod de på den färggranna broschyren. Jag känner mig hedrad.

I det andra brevet framgick det att jag var ett av de 1,7 % speciellt utvalda hushållen i republiken som fick erbjudande om att vinna 150.000 euro. Men jag kunde vinna ytterligare 50.000 om jag svarade inom 7 dagar. Tänk att jag skulle bli rik på gamla dar!

Att jag ligger bra till bekräftar att jag fick ett 5-stjärnigt behandlingsdokument där jag redan i detta skeda kan välja om jag vill åka flyg eller tåg till republikens huvudstad för att ta emot mina pengar. Jag kryssade naturligtvis för flyg. Det är lite mera lyxigt eller hur? Undrar om det är business class?

Jodå, sedan skull jag få förmånliga bokerbjudanden. Bara att beställa.

Hur som helst så är jag utvald. Inte alla som har 200.000 euro nästan inom synhåll, en hemmabioanläggning inom hörhåll och en ny flygresa på kommande. Suck!

 

Blir det vänster eller höger check-in?

 

 

 

0 kommentarer

 • Monica

  Det är väl bara att gratulera! Om de inte redan gjort det så ringer de snart och gratulerar dig genom att fullkomligt slita ut ditt förnamn. Ibland väljer de t o m rätt bland ens olika förnamn… 😉

  • Chorizo

   Nu var det så att de inte hittade mitt rätta förnamn. Det blev mitt mellannamn som ytterst få vet att jag heter. Det kan de slita på en stund för det är så sällan det används så det riskerar att rosta bort. Hoppas att jag inte somnar i luren som jag gjorde en gång när en bekant ringde. Då var lite pinsamt men denna gång drar jag gärma till med en högljudd snarkning. 🙂

 • Syster Yster

  Vi är ju nära släkt, så det har tydligen en viss betydelse, Jag har oxå fått känna mej utvald den senaste tiden. Jag är lyckligt utvald att få rösta fram en finländsk man eller kvinna som uppträder i Tv. Dessutom droppade det Stora Välkomstpaketet och brevet från Valitut Palat in samma dag. Jag känner mej väldigt speciell och det är ju inte illa, men jag är nog lite svårflirtad trots allt. De utvalda breven med alla lockande erbjudande samlas alla på ett ställe, den stora gröna lådan för pappersavfall.

  • Chorizo

   Först till kvarn blir det då. Fast det blir inte lätt för nu har julbelysningen på kvarnens vingar slocknat för denna gång så jag jag kan inte ta en genväg över åker och äng med sikte på vingljusen.

 • E

  Ha, det verkar som om alla är utvalda? Mina två brev gick direkt i pappersinsamlingen dock – oöppnade. Jag brukar så sällan bli utvald att jag inte ens vågade hoppas på att bli utvald till vinnare. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »