Allehanda

Jag och min såg :-(

Jag höll på med röjsågen en god stund och slåttade gräs och ogräs kring hus och lider. Sågen var ovanligt snäll och startade med första rycket. Jag passade också på att slåtta bort en hel del blomsterrabatter där det nu mest växer ogräs efter att salig mor inte mera sköter om blommorna. Själv har jag inte tillräckligt intresse. Men något blir kvar som jag förhoppningsvis orkar sköta på ett bättre sätt, resten blir gräsmatta.

Tyvärr var jag så ivrig att jag även slåttade ned en buske som jag satt för många år sedan och som jag tänkt spara. Jag blev så arg att jag nästan satte mig ned för att böla. Busken har haft det kämpigt och varit nere på noll ett par gånger men repat sig och var nu ca. en meter hög. Och så kommer jag med röjsågen och ger den nådastöten. Hoppas den orkar ta fart en gång till. Som tur har det kommit upp en stickling som är på god väg så allt hopp är inte ute än.

Som avslutning på kvällen hjälpte jag till en stund med att spänna plast på grannens nya växthus. Egentligen är det tänkt att där skall bo alltfler får som ser ljuset i dagarna. 5 lamm har dykt upp i hagen de senaste dagarna och fler är väntade.

Vi konstaterade att är han riktigt ekonomisk så huserar fåren i växthuset under vintern och sedan sparkar han ut dem så fort det mesta av snön smält bort och sätter tomater och andra grönsaker i fårskiten. Växelbruk kallas väl det, ekologiskt till på köpet?

Det gällde att hålla spänningen på topp i toppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »