Allehanda

En tia toppade med en kotte

Ikväll spände jag för Brunte och körde ut till villan. Där har jag en trähalva vid stranden som flutit iland för många år sedan och på den brukar jag sitta och filosofera i kvällssolen. Ikväll tänkte jag: Livet är för kort för att slösas bort på oväsentligheter och slentrian. Det gäller att sortera och sedan bestämma sig för vad som är viktigt. Är man nöjd med en inrutad tillvaro är det ok men riskerar man inte då att stelna i en form medan livet passerar förbi? Det är aldrig för sent att gå vidare i livet fast man lockas att tro att tåget har gått när man småningom närmar sig pensionen. Världens äldsta maratonlöpare var visst 101 år i vintras och han började springa maraton när han var 89 år! Det är nog som Hootenanny Singers sjunger i visan: …så länge man älskar är man ung… Jag skulle vilja tillägga, så länge man drömmer är man ung och då menar jag inte nattdrömmar.

När jag suttit en stund fick jag ett ryck och gjorde några stenbalanser i strandkanten. 10 stenar på varandra toppade med en tallkotte! Spännande när jag man närmar sig 10 stenar och allt riskerar att ramla vid minsta fel när den sista placeras. Men jag lyckades. Fånigt, kanske någon tycker, men så länge man leker är man ung!

stenbalans2
Beviset!
stenbalans1
En till balans som ändå inte var så svår. Stenar är vackra, få se hur länge de står?
högen
Livet består inte bara av drömmar och lek. Ofta är det hårt arbete och slit. Denna hög med krossmaterial skall jämnas ut på gårdsplanen. Som tur var kom min granne fåraherden med sin traktor och gjorde det mesta av grovjobbet. Tack för det!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »