Allehanda

Foto i solsken

Naturligtvis måste jag ut idag och fota lite. Så fint väder det var även om det är på kallare sidan i dessa dagar. Natten till söndag hade vi – 23 C vilket är kallast hittills denna vinter.

Frågan är om det inte är lättare att hitta fina fotomotiv och spännande ljus på vintern än på sommaren? När solen står lågt och glöder strax innan den försvinner bakom skog och fjärd inbjuder den till fotosession i snötäckt natur fast det är bitande kallt i fingrarna. En gammal skolkamrat till mig som är mycket duktig fotograf berättade att på sommaren tar han de bästa stämningsbilderna i naturen på morgonen, innan klockan nio, sedan är det försent. Det kan ligga någonting i det. En tidig sommarmorgon med sol som sakta smyger upp ur daggstänkt gräs, finns det någon mera lockande tanke denna tid på året? Lugn, PJ, snart är vi där men först lite vinterbilder. – Alla årstider har sina tillfällen, både för fotografen och för naturvännen, det gäller bara att fånga dem de är korta ögonblick de likt älvan svävar förbi.

032mod
Solen sjunker ned bakom skogsranden på andra sidan sundet. Nu kan man åter röra sig på isen och nät har redan lagts ut utanför min villa.
011mod
Detta är en torkad tall som jag brukar ha ögonen på när jag passerar på väg ut till sommarstugan. Vacker i all sin ödslighet.
topp
Toppen på samma torkade tall. Där brukar hackspetten sitta och låta näbben gå och det syns också. Snart trillar den översta biten ned.
malakton
T.o.m. på vintern är det vackert på byns begravningsplats. Solen har gjort sitt för dagen och går till sängs på andra sidan sjön.

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »