Allehanda

Café sur la rue

Igår frekventerade jag café sur la rue i provinshuvudstaden. Jag beställde kolsyrad dryck och en till synes god kaka. Den var god! Kall och god. Det kan behövas i denna värme. Med andra ord; jag idkade kaféliv vid torget. Kanske jag fått inspiration från Paris?

Som sällskap hade jag fem brasilianska damer och en dito herre vid bordet till höger. Vid det andra bordet satt två finska herrar vid sina kaffekoppar. Själv mumsade jag på kakan och spanade in brasilianskorna. Den ena var huslig av sig. När en efterlängtad vindpust  svepte fram bland borden flög både servetter och dagens tidning all sin väg. Damen ifråga reste sig, samlade ihop tidningen, som hon tog med till sitt bord, och servetterna tryckte hon fast i kaffekopparna. Kanske hon är servitris i det civila?

Jag tycker om när det är lite internationellt i provinshuvudstaden. Jag har inget emot bönderna i landskapet men visst är det kul med lite annat folkslag i gatubilden? Vid frihetsstatyn på torget häckade en hop svarta människor. Samma här; låt de njuta av sommaren vid denna koloss av sten, nog så viktig för oss innebyggare i republiken, om de så finner det njutbart.

En retroradio fanns till försäljning i samma kvarter och som jag gärna köpt men absolut inte behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »