Funderingar,  Livet på landet

Halvstora snösmockan

En helt kort rapport för att redovisa en halvstor snösmocka senaste natt och på morgonen denna dag. Vid 6-tiden på morgonen stack jag ut huvudet från farstun för att kolla läget och fann att vintern behagat anlända något tidigare i år. Ett tjockt snötäcke låg på gårdstunet och vid mätning på flera ställen fann jag snötäcket vara hela 25 cm högt. Tjockt men ganska lätt. Det var ingen tung snö, tack och lov.

Om snötäcket ligger kvar till jul vetegudarna men den närmsta tiden kommer det att vara kallt väder så plocka fram skidorna! De som har några. Själv har jag inte stått på skidor på decennier. Däremot köpte jag mig en pulka senaste vinter som kan komma till användning. Kanske dags att bege sig till vindfällen i närheten och påbörja vinterns vedarbete? Såga och dra hem. Förhoppningsvis kommer kommande dagars köld att ge stabilt underlag i skog och våtmark. Fundera kan man alltid.

Det blev snöröjning på eftermiddagen efter att jag först avklarat veckoinköpet i köpladan. Tur att det var lätt snö, något helt annat när det är blida. Då handlar det om ton och åter ton. Nu var jag klar på lite över en timme. På sommaren gräsklippning, på vintern snöröjning. Jämna plågor. Fast ganska fint ändå idag med solglimt, frisk luft och motion för kropp och själ. Man hinner tänka ett och annat under enahanda arbete. Som att Magdalena Andersson verkar ok som statsminister i kungariket (även om det blir i en minoritetsregering) och att det är synd att Amanda Lind försvinner som kulturminister. Kanske? Jag gillade henne; hon var aktiv, effektiv och mänsklig.

Snötäcke på gårdstunet

Det syns att Bettan något släpat magen i snön. Men ändå inga problem att ta sig fram. Snön var porös och lätt.

Snöröjning på Nissus

Så är jag åter på gång, vinterns första snöröjning.

4 kommentarer

 • annepauline

  Tack så mycket för ditt lycka till! Ny dator är redan köpt! Nej, jag köpte inte den billigaste, jag köpte en HP för 8 000 kronor.
  Det var Black Friday rabatt. Skulle ha kostat över 10 000 för jag får Windows 11 installerat och lite annat smått och gott. De fixade även tillfällig konstgjord andning för mitt gamla datorskrälle. Visst, det finns mycket dyrare datorer men det är med en massa teknik som inte jag behöver så som spel och sånt.

  • Per

   Nå, med det priset borde du ha fått en dator som fungerar i längden. Ofta när man köper en billig dator så segar den ihop efter en tid och blir långsam och så fordras en upprensning. Det handlar naturligtvis också om hur mycket och hur avancerat man behöver datorn. Kollar man bara lite epost och besöker banken så behövs kanske inte så mycket kapacitet.
   Lycka till med ditt datorköp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »