Allehanda

Teknikens under

I framtiden behöver vi kanske ingen plånbok eller börs. Jag läste om Google Wallet som är en plånbok inbyggd i mobilen och lanseras i dessa dagar. Med den kan man betala sina inköp i affären genom att hålla den mindre än fyra centimeter från en avläsare och vips är korven och surmjölken betald.

Tekniken möjliggörs av ett s.k. NFC-chip som fungerar som betalkort. Jag tror säkert att det kommer att fungera och detta blir kanske nästa smarta funktion i våra mobiltelefoner. Få se om republikens dalande stjärnskott fattar galoppen och hänger med?

Jag betalade långtidsparkeringen i lördags med mitt betalkort. Snabbare betalning än det har jag inte varit med om. Jag stoppade in parkeringskortet i en apparat, följt av pengakortet i samma springa och på två röda sekunder kommer båda korten ut plus ett kvitto. Helt utan knapptryckande och hummande. Tänk om det kunde gå lika fort när man betalar i köpladan.

En sak jag funderade på när jag senaste vecka besökte fransosernas huvudstad var hur man enkelt skulle kunna överföra bilder mellan mobiltelefoner och kameror. Jag fick flera uppdrag att ta kort av andra turister med deras kameror när de poserade framför någon sevärdhet eller med utsikt av Paris i bakgrunden. Visst fungerade det men det kan vara med viss svårighet man tar en fin bild när man får en främmande kamera i handen. Och tänk om jag tappar den eller någon tappar min kamera när jag gör samma förfrågan. Vems är felet?

Istället kunde det ske genom att man tar kort med egen kamera som man känner väl och genom att hålla den nära en annan kamera/mobil överföra bilderna på ett snabbt och smidigt sätt. Det kunde finnas en symbol på kameran som talar om att den funktionen finns och att man är beredd att stå till tjänst. Se där en ny funktion i mobilkameran som stjärnskottet kunde utveckla och åter glänsa på himlen.

Ett naturens under är denna kisse som min granne fåraherden visar fram. Några veckor gammal. Är det någon som vill ha så finns det fler.

0 kommentarer

  • Maclindhe

    Blåtand? Eller bluetooth på utrikiska. Med en funktionen kan man (men jag vet inte riktigt hur) föra över både det ena och det andra mellan mobiler och datorer.
    Dessutom en sockersöt kattunge!

    • Chorizo

      Jo, den tekniken finns redan men om den funkar lika enkelt mellan två kameror vet jag inte. Det jag efterlyser är det skall va enkelt utan en massa sökande i menyer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *