Allehanda

I höstens friska luft

En solig och fin dag, igår söndag. Jag tog en vandring genom byn och in på en sidoväg för att fylla mitt motionsbehov. Men först till den naturstig som nu finns vid Fladan, en slags insjö mitt i byn. Insjö är kanske för mycket sagt, det är mest vass, buskar och gyttja. För 70 år sedan kunde man komma in med båt men idag är det omöjligt p.g.a. landhöjningen. En kanal finns grävd men den är smal och grund. Men som sagt, naturstigen har vi fått och den var fin och bred. Kanske lite mjukt och blött på något ställe men det blir bättre när det torkar upp. Till våren blir det intressant att gå dit för att se fåglar och vårens ankomst. I höst när frost och dimma täcker nejden.

Jag fortsatte och träffade lite bybor så det blev att prata en stund på vägkanten. Lite skvaller och nytt byttes ut. Älgjakten pågår men något nytt om den fanns inte och inga skott hördes. Men en och annan älgfluga följde med hem.  Besvärliga typer.

Att gå på skogsvägarna här runt omkring är verkligen avkopplande. Inte alls som på landsvägen genom byn där bilarna fräser förbi med jämna mellanrum. Nej då, bara jag, lugnet och solens alltmer lågtstående stålar mellan trädstammarna. De senaste dagarna har också många lövträd fått en grann och praktfull skrud. Björkarna ser lite vissna ut men det beror väl på svampangrepp.

Lite bilder tog jag så här kommer några från igår och också någon från i lördags ute vid villan. Härligt väder även då och frisk luft.

2016-10-01-008-skaget
Solnedgång vid villan i lördags.
2016-10-01-019-skaget
Åt andra hållet i norr var det rosa på himlen. Ett par båtar lade ut nät.
2016-10-02-008-fladan
Naturstigen, nästan som en mindre väg

2016-10-02-019-fladan
Och ända ned till sjön. Bild från utsiktstornet.

 

2016-10-02-034-stig-oxkangar
När jag gick hem tog jag en genväg genom skogen. Också en bra stig.
Får
Naturligtvis måste jag hälsa på fåren innan jag gick in till mig. De är så roliga och kommer nästan alltid springandes när de ser mig. Snart får de lämna sommarbetet och flytta hem. Vagnen står redan uppställd.

Får
Fårporträtt

2 kommentarer

 • Wesber

  Fina bilder från hembyn, synd att det har växt igen så förskräckligt vid Fladan o Hagaviken. Här börjar älgjakten nästa vecka, grannen var ut och provsköt nyss och gubben och jag fick nästan hjärtsnörp där vi låg och vilade i godan ro på altanen. Fasligt vad det smällde.

  • PJ

   Tidens gång i samband med landhöjning och frånvaro av betande djur. Fast det finns får på en del av Fladans område så något hjälper de till.
   Ah, kan ni vila ännu ute på altanen? Då är det nog lite varmare än här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »