Resor

En tur med Brunte i härlig sommarkväll

Ikväll höll det på att gå illa. Riktigt illa. Jag städade Brunte invärtes idag och tyckte att det var läge för en stilla rundtur i landskapet på kvällskvisten. Vädret var perfekt, solen sken, stereon spelade lättsmält pop och armbågen stack ut genom sidorutan.

Vid en skarp kurva på vägen ned mot hamnen i kyrkbyn mötte jag två ekipage. Scooters med tjejer plus passagerare på sadeln.  Just som jag närmade mig den mest kritiska punkten i kurvan dök ytterligare en scooter upp med god fart rakt mot frambenen på Brunte. Tjejen som körde måste nämligen väja för två spatserande herrar och körde därför på min sida av vägen. Avståndet var mycket kort och som tur var körde jag sakta och kunde tvärnita men tjejen hade inget annat val än att möta mig på fel sida. Hon körde om på höger sida i diket. Tur att jag körde sakta och att diket var obefintligt. Tänk så nära det är mellan härlig tur i sommarkväll och 112.

Egentligen var jag på spaning efter modell på snyggt staket. Jag har en stor, ful granhäck som huserar på min tomt och skulle gärna ersätta den med något annat. Ett staket som skulle hålla i decennier, kräva minimalt underhåll och gärna vara lite originellt. Jag kan konstatera att i våra trakter finns inte många inspiritionsgivande staket. Vi är det staketlösa landskapet i republiken. Tips mottages med tacksamhet!

Grabbar på språng i varm sommarkväll
Staket, modell äldre

0 kommentarer

  • Maclindhe

    Ibland är det tur att det inte händer någon olycka, särskilt när det är personer i åldern när de tror de är ’odödliga’ inblandade. Nu syftar jag inte på Bruntes kusk… 😉

    • Chorizo

      Neej, Bruntes kusk höll fast i tömmarna, så sant. Men ibland funderar man på hur nära en olykca i trafiken är. En halv sekund, en decimeter fel eller lite otur kan betyda liv eller död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »