Allehanda

Resa med klass

Ibland får man sig en god historia till livs och oblygt tvekar jag inte att återberätta den.

Sister Jane med gemål besökte senaste veckoslut ett av grannländerna. Tåg ned till huvudstaden och färja över viken. – För ordnings skull är det inte matte till MisseMojsaren jag talar om.

Utflykten var på alla sätt och vis lyckad och nöjda återvände de till republiken. Plats på tåget köptes via biljettautomat med betalkort. De hittade rätt vagn och slog sig till rätta. De plockade fram biljetterna i väntan på konduktören och upptäckte att biljetten var ovanligt dyr. Nästan 200 europengar istället för kalkylerade 100. Hur de än vände och vred på saken förstod de inte varför tills de upptäckte att de köpt biljett för business class. Nåja, sådant kan hända den bästa i den allmänna resyran.

Oturligt nog hade de fått sådana säten där ryggstödet inte kunde fällas bakåt, business class till trots. Men vagnen var nästan tom så de bytte till andra säten och kunde skönt luta sig bakåt och njuta sin oväntade lyx.

En stund senare kom konduktören för att klippa biljetten och de påpekade att de bytt plats för att få bekvämare säten.
– Jaha, då blir det dubbelt så dyrt, svarade han.
Gissa om hakan blev lång på resenärerna. Fanns det dyrare biljetter än detta? Bara för att de flyttat ett par säten framåt?

Det visade sig att konduktören trodde att de bytt vagn från andra klass.  Lättade kunde de sitta kvar och njuta av gratis kaffe och pepparkaka plus vattenflaska vilket gjorde att de sparade 15 euro. Och vad är inte ett gott skratt i efterhand värt? Om det blir fler färder med SJ:s business class med gratis pepparkaka förtäljer inte historien men fler utlandsresor blir det med säkerhet om jag känner resenärerna rätt.

Trendig stol med ett ryggläge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »