Allehanda

Sports Tracker

Åter har jag idag gjort en rejäl motionsrunda. 8,5 km gång i fint väder och med massor av fågelsång och tranors trumpetande i öronen. Vid ett tillfälle hade jag tranor på båda sidor av vägen och de gav minsann hals så att jag trodde att nu anfaller de. Hackspettar trummade frenetiskt i torra träd och fjärilar fladdrade omkring på ett flertal ställen. Speciellt en fjäril med mörka vingar med en vit (gul) rand längst ut på vingarna var ofta synlig idag. Efter något googlande fastnar jag för att det måste vara en Sorgmantel.

I telefonen har jag appen Sports Tracker som med telefonens GPS-funktion igång på en karta visar var jag går samt tider, sträckor, fart, kaloriförbrukning mm. Allt sparas i telefonen. Denna app är gratis och något jag haft i mera än ett år. Det nya är att jag nu har registrerat mig på deras hemsida och då överförs alla uppgifter till mitt konto och jag kan på datorn se de olika workouts jag gjort. På så sätt blir det mera roligt att motionera, gå eller cykla. Jag kan se mängden motion jag fått per månad eller annan tidsperiod och jag kan följa de olika rutterna på kartan. Jag kan samla kilometer per månad eller annat vad som faller mig in.

Mitt konto är privat så det syns inte för andra på nätet men många har offentliga profiler och då kan man se deras olika övningar och turer. Ganska kul.

En annan bra sak är att man kan också använda Sports Tracker  när man turistar och går runt i olika främmande städer. Detta provade jag i Buenos Aires i höstas och nu kan jag i efterhand se hur jag gick söndagen den 21 september i nämnda stad. Detta kommer jag att börja använda mera när jag är på mina resor. Sports Tracker kan vara bra att ha igång ifall man går vilse och inte vet riktigt var man är. En bra grej som jag rekommenderar till alla som rör på sig. Finns att ladda ned för Android på https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stt.android 

buenos aires 21 sept 2014
Gången kan tyckas något ranglig men jag kan försäkra att jag var helt nykter. Ibland kommer det toppar på upp till 15 km/h och jag kan inte förklara det på annat sätt än att jag då måste ha rusat över någon gata i full galopp. Ibland har jag stannat till och då går kurvan ned till noll.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *