Allehanda

Idiomatiska utryck A-C i idiotisk text

Aldrig i livet anade jag ugglor i mossen att det skulle bli andra bullar. Jag använde apostlahästarna och kom fram till Ankdammen där jag fick armbåga mig fram bland andra av samma skrot och korn. Avsked på grått papper fick jag men bakom flötet var jag inte eller gick bakom någons rygg. Men det basunerade jag inte ut utan bad för min sjuka mor att de kunde dra dit pepparn växer där de befinner sig i förskingringen. Bättre det än begära någons huvud på ett fat eller behandla någon med silkesvantar bara för att toppen av ett isberg består ett eldprov. Jag bestämmer var skåpet skall stå, beväpnad till tänderna, och bidar min tid innan jag får bita i det sura äpplet. Biter i gräset gör jag inte för då blir jag snuvad på konfekten medan jag blir tagen med fingrarna i syltburken med en bild av blommor och bin runt den runda bollen. Bomber och granater; även om jag brinner för något och det brinner i knutarna vägrar jag bränna mina kort och broar fastän andra bränner sina skepp och sitt ljus i båda ändarna. Bulla upp och bygga broar får andra göra men bygga luftslott har jag aldrig gjort för ingen kan både ha och äta kakan medan hängslen och livrem används. Nu får jag bära hundhuvudet för att jag burit syn för sägen och får gråa hår innan jag börjar på ny kula när cirkeln är sluten.

Tidsfördriv eller slöseri med tid? Lista över svenska idiomatiska uttryck finns Här.

Ah, så detta är ankdammen!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.