Allehanda

Minnen

Det märkliga är att jag har ganska få minnen från min tidiga barndom. Vissa händelser minns jag men det mesta är höljt i dunkel. Det är synd. Sister Jane i den Lyckliga Staden, ett par år yngre än undertecknad, har däremot många minnen från den tiden som jag inte har den minsta aning om. På något sätt känns det orättvist. Varför minns hon när jag står där dum som ett fån?

Idag finns det nästan outsinliga möjligheter att digitalt dokumentera och spara minnen från barndomen. Bilder i tusentals, video med HD-upplösning och mammabloggar som förhoppningsvis finns kvar om tjugo år, för att inte tala om video direkt från BB den första dagen där både far och mor plus nykomlingen syns över hela världen inom några få sekunder. – Själv finns jag kanske på ett par suddiga fotografier från mitten av 50-talet.

Jag vill dock höja ett varningens finger! Skriv gärna ut bloggar, texter och favoritbilder till papper och gör BackUp! Ingen vet vad som händer med din dator inom  24 sekunder.

Ödslig gågata i Ebbas stad i fredags – den minns jag

2 kommentarer

  • Syster Yster

    Vi är två då som inte kommer ihåg så mycket från barndomstiden, vilket jag också sörjer ibland. Kan det ha varit så att vi två har varit ett steg före i tankarna medan sister Jane lever i tiden (nuet). Å andra sidan kommer jag inte ihåg så mycket annat heller, tror att min hårdskiva borde rensas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *