Allehanda

Vandring i byn

Solen sken, himlen var blå och fåglarna sade pip.

Jag tog en runda i byn denna söndag. Ett alldeles härligt höstväder!

Vid byastugan stannade jag till. Några av byborna syntes till och jag frågade vad som var på gång. Det visade sig att de samlat ihop en hel del kläder till de flyktingar som i detta nu finns inkvarterade i byns radhus. Hela 18 personer är de inklusive 7 barn. Sedan skulle det bjudas på kaffe och våfflor med sylt. Så glad jag blev att det finns människor i vår by som engagerar sig och vill hjälpa till. På nätet flödar fördomar, främlingsfientlighet och ren rasism; därför är fint att det som motvikt finns de om visar medmänsklighet och hjälpsamhet. Månne ändå inte godhet och sunt förnuft segrar över generaliseringar, okunskap och hat som utan skam visas öppet på sina håll. Vintern närmar sig och varma kläder är då ett måste. Själv tvättade jag idag ett ytterplagg i bra skick som jag tänker skänka vid tillfälle.

Jag fortsatte ut till Storstenen. Fotograferade en del och vid stranden tappade jag mitt linsskydd. Det upptäckte jag en god stund senare när jag var på retur. Bara att gå tillbaka och leta och visst, där låg det. Hela 5 kilometer vandring blev det.

En liten bildbomb kreverar omgående! Bara att klicka på första bilden!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *