Allehanda

Den norrländska präriens gudinna

Ursäkta om jag är mossig men Maja Ivarsson har jag inte hört talas om tidigare men så är jag inte heller den som hänger med näsan över varje TV-program eller lyssnar på alla topplistor. Jag hörde låten för någon vecka sedan i radion men uppfattade då inte vilken låt det var eller vad sångerskan hette. Eller var det en hon? Rösten var så speciell att det lika gärna kunde ha varit en tonårig av obestämt slag. Det visade sig att hon var över 30 år och rutinerad artist. – Idag hörde jag låten igen och då knep jag namnet.

Det var säkert också den skånska rösten som sjöng om ”Norrlänska präriens gudinna” som gjorde sitt till. Så hette låten. Så vacker skånskan kan vara. Det tyckte jag inte en gång i tiden men då visste jag inte bättre. Kombinationen skånsk röst och Norrland var så ovanlig att jag bara blev begapad i låten.

Maja har varit med i programmet ”Så mycket bättre” och det har jag missat. Både Maja och programmet. Lale, en av mina favoritartister, var också med i detta program så det verkar som om det programmet borde kollas. Vem blir nästa stjärna?

Den norrländska präriens gudinna, finns hon? Kanske det.

[youtube=http://youtu.be/pGLuH7O9gEk]

4 kommentarer

 • kicki

  Laleh var min favorit när hon var med i programmet. Så fina tolkningar av alla låtar hon gjorde. Maja är nog också bra.

 • lagottocattleya

  Jag känner väl igen låten och har alltid gillat den, men hennes namn har gått även mig förbi. Tyvärr har jag också missat mycket av nämnda TV program – de få gånger jag tittat har det varit bra. Flera av de nytolkningar som gjordes låg på svensktoppen länge efteråt.

  Laleh är verkligen en superduktig tjej som jag beundrar mycket. Så ung och så begåvad.

  • PJ

   Maja har också sjungit i The Sounds, ett band som jag nog lyssnat till men hennes namn har gått också gått mig förbi. Nu vet jag vem hon är.
   Synd att jag missade Lale i somras på Urkult-festivalen med en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.