Allehanda

Vem skrev?

När du arbetat
lllTag två steg bakåt och betrakta ditt verk
När du lämnar en plats
lllVänd dig om och se den plats där du varit
När du träffat en människa
lllTag ett steg tillbaka och ana vem hon är
När du hört en sång
lllNynna melodin, den kan bli dig kär
När du somnar på natten
lllDröj kvar vid dagens lyckliga stund

Nu blir det spännande; vem tror ni präntat ovanstående rader? Är det en asket från gamla Kina (som översatts till modernt språk), någon av de grekiska filosoferna, en bondpåjk från Ostrobothnia eller en av de sista ”riktiga indianhövdingarna” av Toronto (Etobicoke)?

Attiraljer på rad

0 kommentarer

  • Monica

    Kan man våga gissa på bonnapågen? Det är sådär klokt som min mormor skulle kunna ha skrivit i mitt poesialbum, och hon var bonnatös.

  • My Perseption

    Jo, jo. Rätt. Nu är det inte något poetiskt mästerverk utan mest praktiska råd som jag själv tillämpar. När man jobbar är det bra att ta en snabb granskning av arbetet innan man rusar vidare. Ofta upptäcker man något som behöver förbättras eller som man glömt. Sak samma när man lämnar en plats, speciellt på resa. Kolla så att det inte ligger nåt på golvet eller något du glömt. o.s.v.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *