Allehanda

Mina hyresgäster

Jag har säkert berättat om ekorren som klättrar på väggarna och bor i mitt hus? Med ett rasslande far den raskt uppför väggen och försvinner in under taket någonstans. Igår räknade jag nio olika spår som den lämnat efter sig i snön på väg till min stuga.

För mera än tio år sedan högg jag bort en stor gran en bit bort från stugan och jag tror att där bodde ekorrar. Granen skymde sikten ned mot byn och mycket ris och virke fick jag ur den. Men ekorren blev hemlös och flyttade sonika in i min stuga. Sådana hyresgäster har jag gärna för ekorrar är trevliga och flinka djur.

Ikväll när jag hämtade ved i lidret (kölden har minsann slagit till, nu måste eldas) sågs ett nytt spår som ledde till stugan men från andra vädersträcket. Ett nätt och prydligt spår fram till farstutrappan. Möjligen kan det vara en katt men jag tyckte spåren var för små för det och en katt borde sjunka djupare i lössnön. Frågan infinner sig, vem har besökt mitt hus senaste dygn? Har jag möjligen fått ytterligare en gäst som vill finna bo och skydd i den stränga kyla som utlovas kommande dagar? Logi kan ordnas men då måste gästerna vara tyst på nätterna och sova! Ekorren för väsen när den far omkring på ytterväggen men det sker mest dagtid så det må vara förlåtet.

Vem kan det vara?
Vem som lämnat dessa spår vet jag säkert. Det är grannens hund Giisa som hälsar på iband och vill komma in. Men det får hon inte, det kan bli en vana. Men hon springer runt stugan och spanar om hon skall får se en skymt av mig.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »