Allehanda

¿Quanto cuesta?

Ikväll blir det inga långa utläggningar utan bara en reflektion jag gjorde när jag i morse läste provinshuvudstadens ledande, svenskspråkiga tidning. Kommunalrådet Bengt Germundsson från Markaryd gästade en grannkommun (Korsholm) och han fick då förklara hur hans kommun lyft i placering från en plats i de nedre segmenten till plats 27 som kungarikets företagsvänligaste kommun.

Han gav ett råd till sina värdar som jag kom att fundera en del på. Han sade att  man aldrig skall fråga: ”Vad kostar det?” utan istället fråga: ”Kostar det något?”. Så talar en äkta smålänning. Om man tänker till lite finns det en klar skillnad  i livsinställning mellan de båda frågorna.

En sanning så god som någon annan.

2 kommentarer

    • Don PJ

      Så då är det en gammal bekant till dig, eller i alla fall en känd person.

      På tal om grannkommun, det var inte en grannkommun till Markaryd utan han besökte Korsholm här på Pampas. Jag såg senare att min formulering kan missförstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.