Allehanda

En tur till stugan

Vägen var ännu körbar men jag gissar att kommande två veckor är det inte nådigt att köra i onödan ut till villan (sommarstugan). Menföret väntar. Jag tyckte dock att jag borde göra en tur dit ut för tillsyn av bryggan och byggnader. Isen brukar bråka med bryggan och man vet ju aldrig om något träd fallit över taket på strandbastun efter vinterns stormar.

Dock var det inte större missöden på gång. Ena benet på bryggan var visserligen lite ur läge men med järnspett justerades felet lätt. Värre var det för en granne vars stora brygga så ut att ha slitit sig helt och låg inbäddad i isen utanför strandstenarna. Han har nog arbete som väntar.

Vädret var fint och riktigt ljummet. Småfåglarna i skogen jublade och sjöng och verkade ha hur roligt som helst. Jag såg t.o.m. en mygga som surrade iväg ut mot fjärden som fortfarande ligger istäckt och kommer så att göra ännu ett par veckor. Låt mig gissa att den myggan inte kommer att bita mig i sommar för den hade oddsen mot sig när den vinglade iväg över isen.

Men våren är ändå på väg och jag tror jag har medhåll av naturen när jag utropar: Vik hädan vinter!

Än vilar isen tung över fjärden men dagarna räknas tills öppet vatten snart glittrar på fjärran våg

2 kommentarer

  • lagottocattleya

    Det är alltid spännande – den första turen till stugan. Står den kvar, intakt? Har den stora sälgen blåst ner? Hur har staketet klarat sig? Hur högst är vattenståndet?

    Förut hade vi en trogen granne som tittade till stugan lite över vintern, men tyvärr gick han bort i fjol. Det var en underbar man som var älskad av precis alla. På något sätt var han en del av sommarupplevelsen där ute. Han hasr varit där så länge jag minns. Sommaren blir inte riktig sommar när han inte längre står och tar emot oss när vi börjar flytta ut i början av juni.

    • Don Juan (the PJ)

      Ja, det kan bli tomt och lite ovant när en gammal vän och trotjänare är borta. Det är någonting som saknas. Men sådant är livets gång, sommrarna kommer och går även om vi männsikor byts ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »