Allehanda

Snoppare

Denna gråa och trista Kristihimmelsfärdsdag beslöt jag att muntra upp mig själv och samtidigt göra en god gärning. Tänk att allt är så kallt och långsamt denna vår, när skall vi äntligen få känna lite riktig värme?

Jo, jag fick mig tillsänd fem lotter i Röda Korsets Stora Lotteri denna vår. Det var bara att betala in 25 europengar och sedan öppna lotterna. Naturligtvis kunde jag också gjort tvärtom; öppnat lotterna först och sedan struntat i att betala om jag inte fick ett pris som var värt mera än 25 euro men det var här som den goda gärningen kom in. Jag brukar nämligen stöda RK ibland och skicka ett litet bidrag. Så det kändes passligt att åter göra en insats, speciellt som man kunde vinna en bil som huvudvinst.

Naturligtvis hade jag inga förhoppningar om att vinna något av värde men som många andra är jag barnsligt förtjust i att öppna en lott. Någon bil blev det inte, ej heller en elskoter eller en TV. Istället vann jag en jordgubbssnoppare! Vad skall jag med en sådan till? Lite snopet, va? Nee, jag tror nog att jag inte ens ids skicka in min vinnarlott men en god gärning gjorde jag och det var väl huvudsaken.

Istället skulle jag behövt en maskrossnoppare för de första maskrosorna tittar fram i gräsmattan. Salig mor var en ivrig maskrosjägare och så fort hon fick syn på en av dessa vilda rosor så rusade hon till attack med orden: ”Du skall dräpas!” Själv använder jag gräsklipparen och den får snart komma till användning för första gången denna säsong. På vintern snöskottning, på sommaren gräsklippning. På vintern biter kölden i kinderna, på sommaren biter myggorna. Jämna plågor men hellre sommar än vinter.

På sitt sätt vacker bara den inte växer i min gräsmatta.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.