Upplevelser

Något att se fram emot

Känns det inte lite roligare om man har något kul och spännande att se fram emot? Jag fixade det för en stund sedan, en nätt, liten utflykt i slutet av februari.

Kring jul, nyår började jag fundera på om det inte skulle vara läge för en resa mitt i vintern. Ingen södernresa utan en resa med musik inuti. Verkligt svårt visade det sig. Knappt så det fanns något intressant förutom Seinabo Say i Malmö men de två konserterna var redan fullbokade. Bo Kaspers Orkester finns också i Umeå 20 februari men nej, det lockade inte 100 %.

Ett tag var jag inne på att åka på vintermarknaden i Jokkmokk i början på februari, en upplevelse jag funderat på i flera år. Tyvärr blev det för få deltagare i den bussresa som en lokal arrangör annonserat om så den turen blev inställd. Synd för jag hade verkligen velat göra den resan: bo på hotell i Gällivare två nätter, en dag på Jokkmokk marknad med renar, samekultur, musik och renskav. Ett besök i Jukkasjärvi ishotell ingick också i resan samt en lördagskväll på stadshotellet i Haparanda. Föreställer er vilken succé jag gjort bland damerna på stadshotellet i Haparanda en lördagskväll i februari! Tänk om jag träffat ”Amanda från Haparanda som går till handa på en veranda”, som det sjungs om i visan! – Tyvärr blev det inte så detta år.

[youtube=https://youtu.be/f57JNXrx4Ro]

Istället bokade jag in mig på Umefolk, en folkmusikfestival i dagarna två, 26-27 februari. 23 band/artister finns på menyn så nog måste jag hitta några som är hörvärda. Nu gäller det att lyssna in sig på nätet och pricka in höjdpunkterna för jag kommer knappast att hinna höra alla. Jag gjorde förresten samma resa ifjol vilket ni kan läsa om på bloggen från februari 2015. Då skrev jag om Duo Naranjo-Weurlander och något om Frida Kahlo och En dramatisk färd över Kvarken som blev populära inlägg.

Glädjande i samband med bokningen var att jag bokade ett hotellpaket via Wasaline vilket gjorde att jag sparade in själva båtresan, ca 70 europenningar. Därtill fick jag önskat hotell, vilket ligger på andra sidan gatan till Folket hus där festivalen går av stapeln. Bara hemåt. Nu har jag något att se fram emot. Umefolk, nu kör vi!

Åtminstone Ye Banished Privateers skall jag se. De verkar vara ett livat gäng!

[youtube=https://youtu.be/Mpbg5KtvITs]

0 kommentarer

 • Ulla Maria

  En förlust för damerna på Haparanda stadshotell. Men vi får trösta oss med att de som inte läser bloggen inte vet vad de går miste om medan de som läser nu har chansen att boka om och bege sig till Umeå istället.
  Kul att du hittade något som lockade för visst behöver man något att se fram emot. Kul för mig var att läsa om den spännande och farofyllda resan förra gången det begav sig. Du är modig som än en gång trotsar elementen och en hotfull omvärld. 🙂

  • PJ

   Just det, det man inte känner till, mår man inte heller dåligt av. 🙂 Ja visst, åter skall jag trotsa böljan den blå. Fast det blir nog mera isberg och isbjörnar denna gång. Det borde vara is det mesta av överfarten då.

 • Ellen

  Det där blir nog hur bra som helst! Hoppas du får en lugn överresa ;). Trist att inte nog många ville åka till Jokkmokk och ishotellet, det är platser jag skulle vilja besöka.

  • PJ

   Jo, allra helst hade jag åkte till Jokkmokk. Det hade varit kul men det blir inte alltid som man önskar. Det blir att satsa på sommaren istället och se var jag då hamnar. Fast då är det mera mygg i farten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »