Kvällar i maj

Jag har några kvällar denna vecka tagit kameran och gått ut i skogen här i närheten och bara njutit av våren, harmonin och naturen.  Stövat omkring. Fåglarna sjunger helt bedårande och solen har varit oss nådig de senaste dagarna. Skogen har vaknat till liv och stammarna står tysta och doftande. Våren har äntligen tagit ett stort steg framåt när den allra första, blyga blomman vågade visa sitt anlete under körsbärsträdet vid köksfönstret.

Ikväll gick jag upp på Getberget och vandrade omkring på urgamla kullerstenar som samlades under slutet av senaste istiden. Mina tankar gick tillbaka till den tid när havsytan var betydligt högre och vågor sköljde in över dessa stenar som nu är vackert mossbeklädda och ligger där fridfullt som om så alltid har varit. Fanns då här människor som seglade, rodde och sökte sig till de holmar och grynnor som bröt horisonten? Såg någon då dessa stenar i vattenbrynet som var ursprunget till vår by?

Jag blir fundersam, något melankolisk när jag förnimmer vårens framsteg och vet att jag bara är en liten del av naturens gång som upprepas gång på gång. Om hundra år kommer någon annan att gå här, om Gud vill.

Bildbomb!

Annonser

6 reaktioner till “Kvällar i maj”

    1. Högsta punkten borde vara 40 meter enligt höjdkurvorna på grundkartan. Inget Mount Everest men ett litet berg i vår by.

      Gilla

    1. 35,2 meter enl. kartan. När jag kollade såg jag att jag tittat fel på kartan och Getberget är bara 30 meter högt men fint så.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.