Resor

En video från Norrland

Ikväll blir det inga längre utläggningar men jag får skriva några rader medan jag eldar i spisen. Elda måste jag annars blir det inte bättre. Orsak till min korthet är att jag drabbats av en rejäl förkylning som hållit mig mestadels sängliggandes. Inget livshotande med finner det bäst att vila, dricka varmt och framför allt sova. Men jag är  på bättringsvägen.

Dock vill jag förmedla något från i somras som jag hade liggandes: en några minuters video från min färd i mellersta Norrland. Synd bara att jag inte tog mera film. Jag vet inte vad som tog åt mig när jag inte filmade mera. Kanske var jag så betagen av Norrlands skönhet att jag helt glömde av mig?

För den som vill friska upp minnet finns första dagen av resan på denna länk: http://villniles.wordpress.com/2012/07/27/bruk-och-sag-jag-sag/
Därifrån är det bara att ta följande länk för att läsa om nästa dag.

Se videon gärna i helskärm = lilla knappen  nere i högra hörnet på video fönstret. Och i HD naturligtvis!

[youtube=http://youtu.be/roepxru0bFE]

7 kommentarer

  • PJ

   Så var det, vänstra hörnet. Svårt att veta vilken hand som håller grötskeden. 😉

   Fiber har jag inte men med 24 mbs så går det bra att se HD och även många TV-kanaler.
   24 mbs är det naturligtvis inte heller utan säkert bra mycket lägre fart men som sagt, HD går för det mesta att se.
   En annan sak är att alla avsnitt i filmen är inte filmade med HD så det är väl nåt mitt emellan.

 • tpo

  ajdå, har inte du fiber…för det finns ju fiber i byn några hundra meter från dej, här kan du testa hastigheten http://www.speedtest.net/

  • PJ

   Som väntat var hastigheten kanske hälften vid nedladdning, lite bättre vid uppladdning. Men det är ingen nyhet. Anledning till att jag inte har fiber är att jag inte heller har kabel-tv utan tar direkt från etern.

 • annepauline

  Oj, vilken fin film! Det är så vackra vyer på en del ställen så jag blir alldeles knottrig i skinnet.
  Har du åkt Göta kanal? Det är också en så där alldeles speciellt vacker naturresa. Är det soligt och fint väder är det alldeles underbart. Jag har åkt en hel dag i hällregn och till och med det hade en säregen tjusning. Göta kanal ska du åka om du inte redan gjort det.

  • PJ

   Göta kanal har jag inte åkt men hört ett och annat fint om den. Borde åkas, åtminstone en bit. Kanske med början i Stockholms skärgård som också är fin och sedan byte till kanalturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.