Allehanda

Morgonmässa

Så är det bara några timmar kvar i den stora staden. Truncken är packad och klar och väntar bara på att lyftas för avfärd. Det blir taxi till Grand Central Terminal vid 11-tiden och buss ut till JFK-flygfältet. En färd som inte borde innebära några större äventyr.

Jag tog en runda runt om i kvarteren denna söndagsmorgon. Stilla och lugnt, bara en del gatu- och byggjobbare som passade på att lasta av och på när det är så lite trafik på morgonen. De helgade inte vilodagen men jag förstår att de vill utnyttja lugnet i trafiken med att få en del gjort.

Jag passerade Church of St. Stephen, en katolsk kyrka som hade morgonmässa och då passade jag på att smita in och se inledningen av mässan. De katolska ritualerna med korstecken, bugningar och nigningar mot altaret när besökarna anlände. Själv nöjde jag mig med att ta ett par bilder utan blixt. Stämningsfullt och rogivande en kort stund. Så nu är min hemresa välsignad, får jag förmoda.

Hopes and dreams

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »