Allehanda

Kan nån glömma kalas?

Idag var jag bjuden på kalas och vad gjorde jag? Jo, jag glömde helt bort inbjudan och körde iväg för att proviantera istället för att kalasa hos grannen. Oförlåtligt, speciellt om det är ett 5-årskalas.

Jag hade dock den lilla ursäkten att jag legat sjuk i förkylning och feber några dagar och detta har rubbat mina cirklar. En annan orsak var säkert att jag idag har fått hem min egen lilla julklapp och den var så intressant att packa upp och starta att jag nästan helt glömde av mig. Jag har länge funderat men förra helgen jag slog till  och beställde en sprillans ny systemkamera. Där finns det knappar att trycka, menyer att söka genom, handböcker att läsa, program att installera så det kommer säkert att ta hela vintern innan jag lärt mig alla finesser. Jag hoppas att jag lärt mig åtminstone grunderna till våren.

Fast det finns också fina motiv på vintern. Snötyngda grenar i lågtstående sol kan vara nog så vackra. Ljuset är av stor vikt oberoende av vilken kamera man hanterar. Visst är det en fördel att ha en bra kamera men det är ändå kreativiteten och förmågan att hitta fina motiv och annorlunda infallsvinklar som gör de riktigt fina bilderna.

Jag tog en likartad bildserie med min nya och min gamla kamera för att jämföra och jag kan till min belåtenhet konstatera att bildkvalitén är klart bättra till nykomlingens favör. Tur är det, annars hade jag nog känt min mycket besviken. Å andra sidan är den gamla kameran inte heller dålig; en riktigt bra långzoomare är den.

Min gåva till 5-åringen var av det mera högljudda slaget. Jag fick nämligen dispens att infinna mig senare ikväll och medförde då ett paket innehållandes en pistmaskin i plast som förde ett fasligt väsen när den kördes på golvplankorna. Jag vet inte men det är svårt att köpa en uppskattad present till en femårig gosse som inte har ljud och blinkande lampor. Man får stå ut med ljudet, huvudsaken är att presenten mottogs med intresse och leklust. Efter att ha inmundigat stekt ägg, sallad och kladdkaka lämnade jag gården med sin nya pistmaskin och lekande gossar två. – Vinden ilar kring knut och stam, snön piskar vägg och röse.

giisa
Vad den minen betyder kan man fråga sig? Inget farligt dock, bara ett ögonblicks pose.

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »