Kan nån glömma kalas?

Idag var jag bjuden på kalas och vad gjorde jag? Jo, jag glömde helt bort inbjudan och körde iväg för att proviantera istället för att kalasa hos grannen. Oförlåtligt, speciellt om det är ett 5-årskalas.

Jag hade dock den lilla ursäkten att jag legat sjuk i förkylning och feber några dagar och detta har rubbat mina cirklar. En annan orsak var säkert att jag idag har fått hem min egen lilla julklapp och den var så intressant att packa upp och starta att jag nästan helt glömde av mig. Jag har länge funderat men förra helgen jag slog till  och beställde en sprillans ny systemkamera. Där finns det knappar att trycka, menyer att söka genom, handböcker att läsa, program att installera så det kommer säkert att ta hela vintern innan jag lärt mig alla finesser. Jag hoppas att jag lärt mig åtminstone grunderna till våren.

Fast det finns också fina motiv på vintern. Snötyngda grenar i lågtstående sol kan vara nog så vackra. Ljuset är av stor vikt oberoende av vilken kamera man hanterar. Visst är det en fördel att ha en bra kamera men det är ändå kreativiteten och förmågan att hitta fina motiv och annorlunda infallsvinklar som gör de riktigt fina bilderna.

Jag tog en likartad bildserie med min nya och min gamla kamera för att jämföra och jag kan till min belåtenhet konstatera att bildkvalitén är klart bättra till nykomlingens favör. Tur är det, annars hade jag nog känt min mycket besviken. Å andra sidan är den gamla kameran inte heller dålig; en riktigt bra långzoomare är den.

Min gåva till 5-åringen var av det mera högljudda slaget. Jag fick nämligen dispens att infinna mig senare ikväll och medförde då ett paket innehållandes en pistmaskin i plast som förde ett fasligt väsen när den kördes på golvplankorna. Jag vet inte men det är svårt att köpa en uppskattad present till en femårig gosse som inte har ljud och blinkande lampor. Man får stå ut med ljudet, huvudsaken är att presenten mottogs med intresse och leklust. Efter att ha inmundigat stekt ägg, sallad och kladdkaka lämnade jag gården med sin nya pistmaskin och lekande gossar två. – Vinden ilar kring knut och stam, snön piskar vägg och röse.

giisa
Vad den minen betyder kan man fråga sig? Inget farligt dock, bara ett ögonblicks pose.

13 reaktioner till “Kan nån glömma kalas?”

 1. Jag glömde inte men infann mej först kl 2 på kalas, hade dock meddelat i förväg. Fick gå själv eftersom min man hamnade på bogseruppdrag. Flickorna var inte hemma heller. Men det var alldeles passligt kalas.

 2. Förstår din iver med nya kameran. Det är väldigt roligt att fotografera. Jag skulle också vilja förkovra mig i den konsten. Rolig min hunden har. Påminner om vår knäppgök till hund 🙂

  1. På något sätt har öronen försvunnit och glimten i ögat är lite farlig. Jag vet dock att hunden är snäll.

   Visst, att fota är kul. Speciellt om man har en bra kamera och får idéer om annorlunda bilder.

  1. Så sant som sagt. Jag tyckte jag tog ett och annat lyckat foto med mina tidigare kameror också. Kanske inte så mycket beroende på skicklighet utan att jag tog många foton. Alltid var det något som lyckades.

   Visst, Pia är duktig, hon har tagit många fina bilder.Hon fanns på ett annat ställe tidigare men så tappade jag bort henne. Jag ser att Lax också sysslar med HDR-foton. Ett intressant hantverk.

   En annan duktig fotograf från trakten finns på http://www.flickr.com/photos/salmix_ie/
   Han tar mycket rallybilder men även annat. T.ex. http://www.flickr.com/photos/salmix_ie/sets/72157624480820276/

 3. Jodå, man kan glömma kalas – jag har gjort det. Fy vad jag skämdes…men det mesta går att reparera! Och hunden, ja, så ser mina gossar också ut ibland. Ofta när något lurt är på gång och de tycker att jag busat för lite med dem. Sen kan Mille se ut så när man inte klappat honom tillräcklig mycket och länge heller…

  1. Jag brukar använda mig av Yahoo kalendern för att påminna mig om olika händelser men denna gång hade jag missat att göra en notering med åtföljande alarm.

 4. …och kul med kameran! Jag har också inköpt en ny med en mycket tjock manual. Få se när jag kommit igenom den. Om jag någonsin gör det. Jag har svurit att gå någon kurs när (om) jag blir pensionär.

  1. Boken är tjock, ja. Egentligen är det flera böcker, beror på hur mycket man vill ta in. Rubriken på inlägget gav annars en antydning om märket på kameran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *