Allehanda

Sommaren som var

Jag brukar filma lite från och till och samlar därför på mig ett antal giga med filmsnuttar. Där ligger de på någon hårddisk utan att göra någon nytta och bara samlar damm. Därför brukar jag klippa ihop dem till en lite längre film med ett givet tema. Alla filmer laddar jag inte upp på YouTube men just denna tycker jag passar att visa på nätet.

Det är en sommarfilm med korta glimtar från byn och provinshuvudstaden samt några andra platser i landskapet. För att få variation i innehållet har jag blandat livet på landet med Konstens Natt. Betande kossor med sambarytmer och elegant tango.

Håll till godo och
En God Jul tillönskas alla läsare av denna blogg!

[youtube=http://youtu.be/Qol_gUJ6xfk]

11 kommentarer

 • Erik Forsling

  Man ber att få vara först ut med svar på din hälsning. Jag önskar dig också finfina helgdagar i jul. Det praktiska med att vara här i Montreal är att man med rosiga kinder kan komma in från storstadsgatornas vimmel och söndagskommers strax efter sex på kvällen – för att sätta sig och skriva ett ”strax-efter-midnattbrev”, svensk tid! Allt medan barnbarnen river lägenheten.

  Och strax innan småttingarnas kvällssömn – då blir det näst sista avsnittet av SVTs adventskalender. Hur ska det gå där på Greveholm? Där har vi finessen med datorer och internet!

  • PJ

   När jag tänker efter har jag inte alls tittat tv den senaste veckan, förutom någon snutt på nätet. Men idag tror jag det nog ändå blir någon stund mellan allt ätande och firande. Lite TV hör ju till ett modernt julfirande. Själv minns jag jultidningarna som såldes på senhösten som skulle vara över julen för läsning. Sedan kom TV:n. Jag undrar om dessa jultidningar finns ännu?

 • wesber

  Nu har jag suttit och tittat på filmen på julaftons förmiddag i väntan på att utflugna barn ska återvända till hemmet för att fira jul. Till min stora glädje så skymtade jag mitt barndomshem där bakom de två små hästarna, var tvungen att pausa filmen där och bara njuta av gammal svunnen tid. Nu längtar jag till sommaren med sol och bad och semester. EN FRÖJDEFULL JUL önskar jag alla hemma i BYN o alla andra. BW.

  • PJ

   Jo, det är ditt bardomshem som skymtar uppe till höger. Jag måste också meddela att en f.d. granne till er har gått bort senaste dygnet. Kalle, som du säkert minns, har lämnat jordelivet.

  • Erik Forsling

   Själv äger jag ingen TV, och tittar i stort sett aldrig – utom vid sådana här kalendertillfällen – på nättv heller. Jultidningarna finns definitivt kvar, i alla fall i Sverige, bara det att numera när jag önskar att någon försäljare av dessa alster ska ringa på, så att jag kan beställa årets utgåva av Herman Hedning, då ser jag dem aldrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »