Sommaren som var

Jag brukar filma lite från och till och samlar därför på mig ett antal giga med filmsnuttar. Där ligger de på någon hårddisk utan att göra någon nytta och bara samlar damm. Därför brukar jag klippa ihop dem till en lite längre film med ett givet tema. Alla filmer laddar jag inte upp på YouTube men just denna tycker jag passar att visa på nätet.

Det är en sommarfilm med korta glimtar från byn och provinshuvudstaden samt några andra platser i landskapet. För att få variation i innehållet har jag blandat livet på landet med Konstens Natt. Betande kossor med sambarytmer och elegant tango.

Håll till godo och
En God Jul tillönskas alla läsare av denna blogg!

Annonser

11 reaktioner till “Sommaren som var”

 1. Man ber att få vara först ut med svar på din hälsning. Jag önskar dig också finfina helgdagar i jul. Det praktiska med att vara här i Montreal är att man med rosiga kinder kan komma in från storstadsgatornas vimmel och söndagskommers strax efter sex på kvällen – för att sätta sig och skriva ett ”strax-efter-midnattbrev”, svensk tid! Allt medan barnbarnen river lägenheten.

  Och strax innan småttingarnas kvällssömn – då blir det näst sista avsnittet av SVTs adventskalender. Hur ska det gå där på Greveholm? Där har vi finessen med datorer och internet!

  Gilla

  1. När jag tänker efter har jag inte alls tittat tv den senaste veckan, förutom någon snutt på nätet. Men idag tror jag det nog ändå blir någon stund mellan allt ätande och firande. Lite TV hör ju till ett modernt julfirande. Själv minns jag jultidningarna som såldes på senhösten som skulle vara över julen för läsning. Sedan kom TV:n. Jag undrar om dessa jultidningar finns ännu?

   Gilla

 2. Nu har jag suttit och tittat på filmen på julaftons förmiddag i väntan på att utflugna barn ska återvända till hemmet för att fira jul. Till min stora glädje så skymtade jag mitt barndomshem där bakom de två små hästarna, var tvungen att pausa filmen där och bara njuta av gammal svunnen tid. Nu längtar jag till sommaren med sol och bad och semester. EN FRÖJDEFULL JUL önskar jag alla hemma i BYN o alla andra. BW.

  Gilla

  1. Jo, det är ditt bardomshem som skymtar uppe till höger. Jag måste också meddela att en f.d. granne till er har gått bort senaste dygnet. Kalle, som du säkert minns, har lämnat jordelivet.

   Gilla

  2. Själv äger jag ingen TV, och tittar i stort sett aldrig – utom vid sådana här kalendertillfällen – på nättv heller. Jultidningarna finns definitivt kvar, i alla fall i Sverige, bara det att numera när jag önskar att någon försäljare av dessa alster ska ringa på, så att jag kan beställa årets utgåva av Herman Hedning, då ser jag dem aldrig!

   Gilla

   1. Ah, så jultidningarna finns kvar. Felet är väl att ingen säljer dem här då. Vinsten är kanske för liten för dagens ungdomar? De hörde definitivt till jultraditionerna förr.

    Gilla

  1. Inte så mycket ändå. Mesta arbetet gick åt till att välja videor. Så tog det förståss flera timmar att ladda upp den på tuben.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.