Allehanda

Gott Nytt År! + Bildbomb

Eftersom jag inte har några nyårsraketer att sända i skyn eller en dynamitgubbe att spränga i luften dagen till ära har jag istället planterat en bildbomb i detta inlägg. Jag besökte idag på sen eftermiddag provinshuvudstaden och tog bilder av vilka jag valde några som jag hoppas kan ge en föreställning om hur det ser ut i staden en mulen decemberdag sist i månaden.

Min granne fåraherden hade en brasa på gång till vilken jag inbjöds via SMS. Elden fick god fart och jag trodde nästan att det var påsk. Vanligtvis brukar vi bränna brasor vid påsk men grannen har andra seder och bruk. En liten pjäs hade dock inhandlats men brasan var huvudattraktionen.nyårsbrasa

Fyrverkeri som just startat
vasa 2
Staty i provinshuvudstaden
Vasa 1
Tågstationen
vasa 3
Salutorget
vasa 4
Jul i Vasa
vasa 5
Toppen på Saluhallen
vasa 6
Frihetsstatyn
vasa 7
Freiheit!
vasa 8
En enkel vindskupa
vasa 9
Trefaldighetskyrkan
Wasa Express
Ahhh, vem lurar i hamnen för att få göra entée? Wasa Express, nygammal skönhet som äntligen ger lite värdighet åt överfarten.

10 kommentarer

 • wesber

  Änteligen får man åka lite ”ståndsmässigt ” när man ska göra överfarten till hemlandet, vad glad jag blir. Sitter här på nya årets morgon o väntar på att få halka iväg de 15 km till jobbet i Borlänge, det är svinhalt här, få se om jag glider ner i bäcken nere vid grannen, Usch o fy vad trött jag är just nu. Fint i Vasa är det på dina foton.

  • PJ

   Nåja, färjan är år gammal men den är säkert bättre än gamla RG1. Åtminstone borde man få se ut genom fönstren.
   Akta dig för bäcken för där finns kanske Näcken!

  • PJ

   Kiitos! Gott Nytt År själv!
   Ja, Kiitos betyder Tack på finska som upplysning för den inte bevandrad i det andra inhemska. Jag kan tänka att en och annan undersåte i kungariket inte är det.

 • annepauline

  Jag får ju hemlängtan när jag ser Vasa bilderna. Den gamla järnvägsstationen! Ett år hade de som aprilskämt på Vasabladet att järnvägsstationen brunnit ner. Tänk så många glassar, Fickjournaler och pocketböcker jag inhandlat i tidningskiosken där. Saluhallen är fin. Synd att det blev ”omodernt” med saluhall, alla åker till Prisma och handlar. Det var KÄNSLA över hallen, det är det inte nu med Indiska och allt krims-krams. Det är ju några stånd kvar på övre plan men jag hoppas hallen ska bli ”riktig” saluhall igen…

  • PJ

   Så fint att du får hemlängtan, då har jag lyckats något med mina bilder. 🙂
   Jo, jag minns också aprilskämtet med den nedbrunna järnvägsstationen. Det var nog en och annan landsbo som gick på den. Men det var länge sedan för jag var nog bara barnet.

   Längst bort i saluhallen finns lite kvar av den gamla känslan men det mesta är borta. Fint att man fått uppleva den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.