Allehanda

Ny webbadress

Inte vet jag om det var nödvändigt och inte vet jag heller om någon lägger märke till det men min blogg har nu fått en kortare och lite snitsigare adress. Kort och gott www.villniles.com. Jag har min blogg på WordPress och tidigare ingick också detta ord i själva adressen. 22 € per år kostar det och då ingår också skydd av mina registreringsuppgifter. Utan skyddet hade det blivit ännu billigare men jag ville inte utsätta mig för risken att få spam. Registreringen var mycket enkel och det hela var gjort på några få minuter.

Läsare av denna blogg behöver inte göra någonting utan ni omdirigeras automatiskt.

Adressen villniles kommer sig av ”Vill ni les?” på dialekt. ”Vill ni läsa?”

Det var adressen. Nu skulle det också gälla att hitta på något mera fantasifullt namn än bara PJ. Jag får ta mig en funderare. Jag har tidigare haft andra namn men inget jag varit 100 % nöjd med.

isen
Isen ser blank och fin ut men det är mycket vatten längs med stränderna så det är svårt på många ställen att ta sig ut på isen. Vatten finns det också ovanpå isen och med det varma väder som nu råder blir inte isen direkt tjockare.

9 kommentarer

 • MrsUniversum

  Det verkar fungera utan problem med bytet.
  Är det spam-mail du menar du slipper nu? Hade du stora problem förut? Vet du om bilderna är mera skyddade på något sätt nu? Jag har funderat på att göra samma sak men kommer inte till skott 🙂

  • PJN

   Jag har inte haft mycket spam så det är inte därför jag tog en .com-adress. Det jag menade var att vid registreringen krävs det att man uppger namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Dessa uppgifter kan sökas av spammare och då får jag troligen mera spam. Genom att betala 8 euro till så blir inte mina uppgifter tillgängliga.

   Jag tror inte bilderna blir mera skyddade. Vem som helst kan kopiera en bild, om inte på annat sätt så genom printscreen. Har man copywrite på bilderna på ett eller annat sätt så ger detta dock en upplysning om att bilen inte kan användas hur som helst och förhoppningsvis respekterar de flesta det.

   Poängen med en egen adress är att det blir som eget varumärke, utan inblandning av WordPress även om man använder deras tjänst. Man kan också överföra adressen till en annan bloggtjänst eller till webbhotell.

   Både mittuniversum.se och mittuniversum.com är lediga så det är bara att slå till. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »