Allehanda

En trevlig stund väntar er

Så är vi åter på ny kula och något skall jag väl ännu skriva på denna blogg. Jag får väl säga att jag var rätt flitig förra året med över 90 000 ord skrivna. Jag skriver oftast mina inlägg i Word och kopierar sedan in texten i bloggen. Därför vet jag hur många ord jag skrivit. Eller över en halv miljon tecken med blanksteg. Inte konstigt att jag sliter tangenterna på den bärbara. Hur många inlägg det blev under år 2012 vet jag inte men det kan också räknas vid tillfälle.

WordPress har den utmärkta servicen att det skapas en sammanfattning av mitt bloggande under det gångna året. Finns att studera och skrolla ned på http://villniles.wordpress.com/2012/annual-report/

Dagen har annars varit riktigt grådaskig med mulet väder och tidvis regn. Jag gick ut en tur men fick vända på klacken efter en stund när det började regna lite mera. Våt blev jag om både mössa och sko. Därtill höll jag på att dratta på ändan ett flertal gånger. Halt var det på sina ställen. Med andra ord inget riktigt spatserväder eller läge för fina fotografier.

Igår lyssnade jag på en repris i radio Vega. Det var sommarprataren Patrick ”Pata” Degerman som berättade om sina resor och strapatser jorden runt. Han är något av en upptäcksresande med äventyrliga färder både på Antarktis och i djupa djungler. Hans berättarstil påminner en hel del om hur en av deltagarna i Julpizzan framförde sina historier. Rösterna är också ganska lika. Jag tänker på den gode Magnus i Ebbas stad.

Patrik berättade om vädret som kan drabba en resenär. Han brukar ofta fråga infödingarna om kommande dagars väder. De vet bäst men folk från Island, Norge och Tahiti skall man inte fråga om väder för de tycker allt väder är bra. Han hade frågat en man från Tahiti om morgondagens väder och denna svarade: Very good! Följande dag blev det full storm och när Patrik beklagade sig över den dåliga väderleksrapporten blev men mannen inte svaret skyldig: A very good storm!

Programmet kan avlyssnas på Arena: http://arenan.yle.fi/radio/1742863 Tyvärr kan hela programmet inte avlyssnas utanför republikens gränser eftersom det spelas musik. Men som tur i oturen kan den klippta versionen avlyssnas utomlands på http://arenan.yle.fi/radio/1599009 och det är den som man vill höra. Den versionen är också den mest lämpliga som den som har ont om tid eller vill ladda ned programmet för att lyssna i bilen eller från telefonen. Lyssna, jag lovar att det är ett underhållande program. Ni kommer att få en trevlig stund.

Summan av kardemumman är att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kl…. Ok, jag skall inte dra den ramsan. Sämre väder än idag kan jag alltså tänka mig. Lite regn och halka är inget mot en rejäl snöstorm, eller en, ja, en riktig orkan.

stämningsbild
En riktigt tråkig bild får illustrera dagens väder. Det som göms i snö kommer fram vid tö.
el gato
Idag blev det en stunds TV-tittande. Jag förenade nytta med nöje och tittade på spanska TV:n som hade en årskrönika. Något förstod jag.

2 kommentarer

  • kicki

    Trevligt med statistiken, det skulle jag också vilja ha. Försökte kolla, men tror inte det finns på bloggen.fi, fast det är en wordpressportal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »